Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Łomnica - wrzesień 2006

Niech nigdy nie zraża Was brzydka pogoda na dole, bo u góry widok przechodzi ludzkie pojęcie. Przy kolejce na Skalnate Pleso mieliśmy mgłę jak diabli i cały czas rozterkę - jechać czy nie. W końcu bilet trochę kosztuje. Łudząc się, że Dziadek będzie ponad chmurami wykupiliśmy bilety.
    Zacytuję śp. Mieczysława Tarczyńskiego "... nie wiem, czy z każdą wycieczką nie ubywa Łomnicy milimetrów na skutek opadających szczęk po wyjściu na taras widokowy".

Dwa pierwsze zdjęcia są robione z kolejki

1. Nie zapowiadało sią za dobrze...

2. to nie brudna matryca tutaj zwątpiliśmy całkowicie, że chociaż "tycy tyci" zobaczymy...

3. Na Skalnatym Plesie (gdzie nawet tego małego stawku nie było widać - 10-15m od stacji) wsiedliśmy do następnych wagoników i ostro w górę. Przed samym szczytem było już tak ...

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    Równi i równiejsi!

Domyślnie

Po górach nie chodzę od czasu góry mojżesza
    Ale widoki które można tam zobaczyć chyba zasługują na wpinaczke by odkupić grzechy

Na Łomnice widać dla widoków

Fajne zdjątka
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

bylem tam tz. prawie bo zabraklo nam z qmplem kasy na wyjazd wagonikami Chcialbym wybrac sie znowu w rejony Smokovca, jest tam tyle pieknych miejsc

bajeczne widoki! dobra robota

Domyślnie

Wróciły wspomnienia. Byłem tam w 2001 roku. Pogoda była przepiękna, a ja miałem tylko starą praktikę i jakiegoś małpiszona na kliszę. Jak znajdę fotki to zeskanuję. A co do samych fotek to podobaja mi się te widoki z góry. Łańcuch jest super.

PS. Wagonik na szczyt robi wrażenie, co?
    D90|T17-50 2.8|N18-105|S10-20|D610|N24-50 3.3-4.5|T28-75 2.8|N50 1.8|N35 1.8|S70-200 2.8|S70-300APO|SB900|2xSB600|

Domyślnie

zerknąłem na jedynkę, zobaczyłem dwójkę, już miałem zamknąć... ale nie, ale nie! No i dobrze, że ciekawość mnie dalej zacignęła - super fotki. 5 ma niesamowity klimat...
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

biniubak " PS. Wagonik na szczyt robi wrażenie, co?"

Nie odczuwaliśmy jakiegoś wielkiego wrażenia z jazdy wagonikiem, jakiejś wielkiej grozy, gdyż po prostu jechaliśmy "w mleku". Wrażenie to pewnie robi gdy odczuwasz wysokość na jakiej się znajdujesz. Dlatego już postanowiliśmy z żoną, że tam wrócimy przy bardzo dobrej widoczności.
    Równi i równiejsi!

Domyślnie

Jak byłem to była super widoczność i wagonik robił niesamowite wrażenie zarówno w czasie oczekiwania na przejazd, jak i w czasie jazdy. Niestety nie mam żadnej fotki wagonika. Ale zeskanowałem dwie z lipnego aparatu, tak dla pokazania jakie były warunki. I jeszcze odkryłem ,że to nie rok 2001 a 2002

D90|T17-50 2.8|N18-105|S10-20|D610|N24-50 3.3-4.5|T28-75 2.8|N50 1.8|N35 1.8|S70-200 2.8|S70-300APO|SB900|2xSB600|

Domyślnie

dlatego m.in. kocham góry Geralach na 5 rozbraja calkowicie.......Tatry! czemuż jak siedzib szukające ptaki
    Myśli moje ku waszej zamarłej pustyni lecą przez mgłę tęsknoty i przez marzeń szlaki?
    D50; 18-55/3.5-5.6G; 50/1.8D; 55-200/4-5,6G + filtry osłony i gadżety oraz zenit 12xp

Uprawnienia umieszczania postów