Szukaj
Technicznie zdjęcie całkiem udane. No, powiedzmy, że można by się przyczepić cięcia i równości brzegu, czy kadru, ale jest w miarę ok. Efekt wodny wyszedł bardzo dobrze. Natomiast ujęcie psuje sama modelka. Po pierwsze to jej tu nie widać za bardzo - służy za "maszynkę do wywołania efektu". To w portrecie nie jest dla mnie cecha pożądana, ale strawna, gdy zdjęcie jest w cyklu. Po drugie modelka podczas operacji, mocno się wysilić musiała. I to widać. Naprężone ciało, zaciśnięte usta, "nabita" szyja, plecy. To wszystko sprawia już niekorzystne wrażenie. Światło na ciele (i na całej scenie w sumie też) - średnie.
Wypadkowa jest na plus techniczny i minus estetyczny zatem.
Światło na ciele? Zdjęcie było robione w świetle zastanym, więc tu chyba już nie miałem nic do powiedzenia?A co do modelki, to była już troszkę zmęczona, ponieważ wykonała kilka takich prób, a ponad to również jest "raczkująca"
Co móglbym w takim razie poprawić?
Pozdrawiam!![]()
D90 |18-105 f/3.5-5.6|35 f/1.8|50 f/1.4|85 f/1.8|
Wlasnie to, co kolega powyzej napisal. Swiatlo zastane nie oznacza, ze nie mozna nic z nim zrobic. Sa blendy reflektory, lampy albo nawet sam rodzaj pomiaru ekspozycji. Druga sprawa to sama modelka, wyglada jak Pudzian walczacy z 200 kilogramowym sumema chyba nie o to chodzilo w tym zdjeciu. Brakuje mu po prostu naturalnej lekkosci.
Te zdjęcie nie bylo robiono podczas zaplanowanej sesji, więc nie miałem przy sobie blend, reflektorów jak również lamp. Hehe niezłe porównanieW takim razie na której części zdjęcia powinienem zrobić pomiar ekspozycji? Oczywiście chodzi mi o ten konkretny przykład.
D90 |18-105 f/3.5-5.6|35 f/1.8|50 f/1.4|85 f/1.8|
Skontaktuj się z nami