Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dymki

Domyślnie Dymki

Pierwszy raz, więc proszę o rady i wskazówki osoby, które się już z dymkami bawiły

1.

2.

3.

Domyślnie

Jak dla mnie, 3 naj, troche jaśniejsza mogła by być + kontrast. Tylko puszka chyba do czyszczenia (albo mam monitor brudny), ale to tak na marginesie
    Z6 + Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD + Sigma 70-200mm F/2.8 DG OS HSM Sport

Domyślnie

Jak dla mnie nie jest dobrze Numer 1 jeszcze może...ale jednak nie

Bawiłem się kilkakrotnie. Polecam na przyszłość ustawić kadr tak aby dymek zaczynał się 2-3cm poniżej brzegu kadru oraz koniecznie ograniczyć przepływ powietrza, teraz łapiesz ogromną ilość "burdelu" i zamiast miłego zarysowanego dymu masz dym - plus "mąkę" Przepływ powietrza ograniczasz do zera, dym ustabilizowany, delikatnie machnięcie ręką, dym tańczy i cyk, cyk. cyk i tak ze 100 razy i coś na pewno złapiesz . Polecam też Tutoriale w necie Na moim blogu znajdziesz przykłady jak to wyszło u mnie

P.S. Chyba matryca do czyszczenia

Pozdrawiam

Domyślnie

Nie jest za dobrze. Białe tło chyba się nie sprawdziło, lepiej wygląda na czarnym. Chociaż u Ciebie na czarnym tle wygląda najgorzej. Wydaje mi się, że za bardzo "rozproszony" ten dym i zrobił się bałagan w kadrze.
    Jeżeli masz ochotę to zobacz mój wątek tutaj.
    Ja to robiłem tak.

Domyślnie

robilem kiedys dla fun'u z tego samego tutka co rafalg78 i nawet wychodzilo tu chyba najfajniejszy dymek jaki mi wyszedl ogolnie niezla zabawa jest jak juz sie zalapie co i jak - proboj dalej

Uprawnienia umieszczania postów