No cóż, zawsze zachowawczo - a teraz radioaktywnie.![]()
Szukaj
No cóż, zawsze zachowawczo - a teraz radioaktywnie.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Zdjęcia przyjemne, ale traktowanie miejsca mającego przypominać bestialskie wymordowanie milionów ludzi w tym kobiet i dzieci jako tła do fot ślubnych jest dla mnie mocno niesmaczne, rzekł bym nawet karygodne.
należało by także w ten sposób traktować 90% miejsc w Europie które były miejscem śmierci, akurat to miejsce może być dosyć kontrowersyjne - przyznam - ale karygodnym było by robienie zdjęć np. w Oświeicimiu - pomnik w Berlinie jest jedynie materialnym upamiętnieniem czegoś, czego notabene sprawcami byli Niemcy, zdjęcia zrobione zostały w tym miejscu ponieważ dla mnie osobiście przedstawiają ciekawą bryłę architektoniczną, nie zamierzam się tłumaczyć dlaczego akurat to miejsce wybrałem, zdjęcia zostały zrobione i tyle, znam wiele miejsc które nie nadają się na zdjęcia ślubne a jednak fotografowie je wybierają -> rzeźnie, wysypiska śmieci etc.
pamiętac należy o tym że nie jest to cmentarz...
Jestem sobie w stanie wyobrazić fajną sesję w rzeźni tak samo jak jestem w stanie sobie wyobrazić fajną sesję w miejscu upamiętniającym Holokaust, to czego nie jestem sobie w stanie wyobrazić to jak dojrzały emocjonalnie człowiek może wykazywać taki brak empatii że traktuje miejsce upamiętniające największą tragedię ludzkości jak "ciekawą bryłę" wręcz w pale mi się to nie mieści. Pod pomnikiem ofiar zbrodni katyńskiej też byś robił takie zdjęcia gdyby miał ciekawą formę?
Nie wszystko, niesmak pozostał...
hahahah, jasnepowiem tylko tyle że Berlin to swietna miejscówka, ale trzeba kilku dni żeby ogarnąć temat, no i oczywiście trzeba znać Berlin... najlepsze jest to, ze Berlin leży 150 km od mojego Szczecina a poziom życia, ogrom miasta i piękno jego architektury (włącznie z pomnikiem) dzieli przepaść, rzadko tam bywam ale zawsze jestem pod wrażeniem chociaż z trzeciej strony nie pałam gorącym uczuciem do Niemców aczkolwiek mam kilku znajomych, którzy sa świetnymi kompanami
Podjeżdżając U-banem na FriedrichstraBe znajdziesz fajną architekturę.
D700, N24D, N35D, N85D, S150
Skontaktuj się z nami