W gruncie to nie mój dział i mało co to wrzucam ale ostatnio trenuję portrety jakieś takie dziwaczne. Opinie?
Szukaj
W gruncie to nie mój dział i mało co to wrzucam ale ostatnio trenuję portrety jakieś takie dziwaczne. Opinie?
Zbyt mało modelki w tym portrecie. Kadr totalnie centralny i fotografowanie przez te żółte kwiaty nie było dobrym pomysłem. Mnie osobiście się nie podoba.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Za kolegą. Centralnie aż bije w oczy. Poza, mina i uroda modelki na nie przy tej perspektywie.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Ja też się zgadzam. Może byłoby lepsze gdyby modelka spojrzała w obiektyw i nie miała wypalonej twarzy... No cóż, próbuj dalej i nie poddawaj się![]()
to jak dla mnie słabo bardzo modelka ginie w jakichś plamach
Pozdrawiam Sławek
fotografowanie przez kwiaty było dobrym pomysłemale może trzeba było podejśc bliżej tak by było widać więcej modelki?
bliżej mi kwiatków nie byłomam jakąś taką swoją wizję i raczej się Jej będę trzymał, a tak spytam czy każda dziewczyna na zdjęciu jest modelką? i czy każde zdjęcie portretowe czy pozowane mniej czy bardziej udane zostało zrobione przez fotografa mody? trochę to irytujące bo takie komentarze czytają też ludzie którzy tyle co kupili D3100+18-55 a potem nazywają się fotografami mody i zakładają konta na max models, czytają je także dziewczyny na zdjęciach które mając w swej wyobraźni nie wiadomo jakie marzenia zaczną się uważać za modelki ot co moje zdanie
wypaloną twarz muszę jakoś zredukować, kwestia pobawienia się jeszcze w rawie bo ciężko podkręcić nasycenie pomarańczowego nie ciągnąc w górę kolorów na twarzy, ale dzięki za sugestie, faktem jest, że jakby się na mnie spojrzała i uśmiechnęła było by lepiejpozdro
Modelką nazywamy osobę płci żeńskiej na zdjęciu. I tyle. Nie ma to związku z wykonywanym na co dzień zawodem. Podobnie jak każdy człowiek grający w filmie jest aktorem, choć być może nie jest nim na co dzień i przypadkowo wystąpił w jednej roli, bo akurat sprzedawał warzywa na targu. Tak jak żołnierzem stajesz się w momencie powołania na przykład na front, mimo tego, że od żołnierza zawodowego różnić się będziesz znacząco.
Pomysł przedzierania się dobry (taki kadr zrobiony "z ukrycia"). Natomiast centralny kadr - nie i nie profil tej pani. Inne ujęcie nie koniecznie twarz skierowana w stronę obietywu, może byc minimalnie odchlona ale tylko minimalnie.
D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600
Skontaktuj się z nami