Gdzieś w garażu powinienem mieć starego Metza po Pentaxie i bardzo mnie zainteresował temat fotoceli. Wydawało mi się, że w tym Metzie tego nie ma. Zawsze korzystałem z bezprzewodowego sterowania jakie miał Pentax. Proszę o informację.
Szukaj
Gdzieś w garażu powinienem mieć starego Metza po Pentaxie i bardzo mnie zainteresował temat fotoceli. Wydawało mi się, że w tym Metzie tego nie ma. Zawsze korzystałem z bezprzewodowego sterowania jakie miał Pentax. Proszę o informację.
D7000+MB-D11, Nikkor 18-105 mm f/3,5-5,6G, 35mm f/1,8G, SB900
Ze starym softem ten Metz nie posiadal fotoceli , ale jak juz sie zrobi aktualizacje do najnowszej wersji to fotocela juz jestMowa oczywiscie o modelu 48AF-1
FX
Posiadam Phottix Tetra Wireless Flash z dwoma odbiornikami (dostałem w prezencie i nie wiem jak to dziadostwo się obsługuje). Moze to mi w czyms pomoże. Tylko zapewne bede musiał i tak ustawiać wszystko ręcznie. Chyba że można to jakoś obejść, jak myslicie?
Nie obejdziesz. tetra to proste radio, przekazujące po prostu sygnał o wyzwoleniu. jak z resztą większość tego typu urządzeń.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Skontaktuj się z nami