Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: zachód

Domyślnie

ja też się nie znam ale moim skromnym zdaniem jak się robi sylwetkowe zdjęcie (bo to takie zdjęcie jest) to ta sylwetka powinna być ciekawa np. jakieś fantazyjnie uschnięte drzewo, ciekawa architektura - nie wiem kapliczka jakaś albo coś innego, tutaj tego niestety zabrakło co do myślenia schematami to ogólnie wiadomo że najbardziej lubimy piosenki które już znamy czyli porządna sylwetka na odlotowym niebie bo niestety schemat z "gołym" niebem nie jest ani nowatorski ani odkrywczy i nawet na forum przewija się ciągle.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Nie wiem skąd taka krytyka zdj. nr 1. Prawidłowo wykonane zdjęcie nieba, które jest tu tematem i żadne "zaczepiacze" wzroku nie są do niczego potrzebne. Obserwuję od dawna jakieś dziwne schematyzmy myślowe powtarzane w kółko przez forumowiczów. Oczywiście może się komuś nie podobać brak jakiegoś pomostu, łódki czy chociaż kołka albo kamienia, ale to są prywatne upodobania i nie powinny być traktowane jak wymogi dla dobrego zdjęcia. Jak ktoś chce pokazać piękne niebo to po ch... mu jakieś dodatki i ulepszacze?
    Duder,dobrze to ująłeś,masz rację w każdym calu,a Przemo65 nie narzekaj na wodę....tylko fotografuj i szukaj swojego kierunku jak i dojrzewaj fotograficznie. Nie trzymaj się schematów ( tak mocno podpowiadanych) dużo ćwicz- fotografuj.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów