Tak sobie myślę, że skoro jest to w pewien sposób kontrowersyjny obiektyw nie można kupować kota w worku. W/g depreview powyżej nr 221xxx te obiektywy są dobre, jednak bez osobistego sprawdzenia chyba nie należy brać tego obiektywu. konkretny egzemplarz trzeba podpiąć pod własny sprzęt, sfocić coś na gorąco w sklepie, przez drzwi, tablicę testową, poprosić o odłożenie egzemplarza, obejrzeć dobrze u siebie w domu i podjąć decyzję. Ja np w ten sposób kupuje obiektywy jeśli sa używane. ostatnio tak nabyłem N300/f4, trzy razy do niego w komisie podchodziłem. Dopiero po zrobieniu w domu odbitek podjąłem decyzję. Tego 24-120 VR brałem praktycznie w ciemno, robiąc zdjecia jedynie w hurtowni i oglądając efekt na monitorze, ale z kolei cena była taka, że na tym bym nie stracił. Mnie się osobiście bardzo obiektyw spodobał, około 350 fotek zrobiłem na imprezie tylko tym jednym obiektywem. Nie miałem potrzeby zapinać innego szkła. ten zakres ogniskowych jest boski
pozdrawiam a decyzje jak zwykle pozostają u decydentów...ja swoją podjąłem, boję się tylko czy mi syn nie będzie zabierał za często tego szkła bo mu się też bardzo podoba![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami