Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Vw Passat

Oszczędny w słowach Awatar JLz1
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Vw Passat

Auto to VW Passat. Jakieś 200km, gwint i fele od Mercedesa. Jak zwykle trochę mnie poniosło z ogniskową 10mm i winietą. Brak polaryzatora po części umyślny.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    i bonusy

Domyślnie

4. najlepsza, raszta w ogóle mi nie podchodzi. Ogólnie mega brzydki samochód, zawsze się zastanawiam po co ludzie tracą pieniądze i czas na tego typu wydumki... Ani to dobrze nie wygląda, ani nie jest demonem prędkości-na 1/4 się nie nadaje, ani się tym nie poslizga- przedni napęd, po winklach też zabardzo nie polatasz, wygoda na tak przekombinowany zestawie "kołowym" też kuleje. No ale najważniejsze, że ma się fantazje w sumie Pozdro!

Domyślnie

wiem ze off topic, ale fwd po winklach nie polatasz? a to dobre

Domyślnie

Jak dla mnie najlepszy jest czarno-biały bonus. Widać na nim najmniej detali oszpecających auto, a właściwie to najmniej rzucają się w oczy.

Domyślnie

Zdecydowanie bonusy, a ostatnie najbardziej. Dlaczego? Nie jestem fanem takiego wyginania auta, a już na pewno nie tak, by aż felgi trafiły swój okrągły kształt. Być może są i zwolennicy takich ujęć, ale niestety, ja się do nich nie zaliczam i to mi przeszkadza w odbiorze.

Poza bonusami:
    1-4, zdecydowanie foto no1 najlepsze. Pomysł z wielką ścianą fajny. 3 i 4 wyszły za jasne i samo tło już takiego efektu nie tworzy jak na poprzednich. Niestety, dopalanie czarnego Ci nie wyszło. Pojawiły się niefajne bliki na lakierze/szybach i wyszły na wierzch rysy po myjni i ogólny brud auta (patrz. no4).

5-6, miło że w ruchu, jest dynamika, ale ekspozycja kuleje. Biele są zbyt białe wg mnie, na granicy (albo i za nią) przepalenia. Niebo zupełnie Ci nie pomogło i zrobiło się jedną wielką plamą, co w odbiorze też na pewno przeszkadza. Dodatkowo na no5 mocno widać różnicę w jasności kół, zapewne z powodu winiety.

Wracając do bonusów, które MZ powinny być rdzeniem tej wrzutki:
    bonus1 - bardzo ciekawa kolorystyka, pomysł, gdyby auto było większe, było by dużo lepiej, bo teraz nie wiadomo o co chodzi, czy to spalony laczek, olej, czy kurz z ulicy
    bonus2 - fajnie, czysto, ale znowu, biel, szczególnie ta kostka u dołu kadru, za jasna dla mnie (świeci się bardziej niż felgi). Wyrzuciłbym opis drzwi przed którymi stoi auto. Delikatnie wyciągnąłbym również cień, bo zlało się to wszystko za bardzo, ale pewnie niewielka korekcja by wystarczyła (na samym aucie, głownie kołach i podwoziu, tło może zostać). Można by spróbować również wypełnić ten trójkąt z białej plamy jakąś chmurką.
    bonus3 - jak już pisałem chyba najlepsze z całości. Bardzo przyjemnie sprane kolory, coś się dzieje na lakierze w końcu, na niebie również. Zniknęły również palące biele. Tym razem jednak cień jest odrobinę za bardzo wyciągnięty. Można by też lekko przyciemnić plastikowe elementy, dokładki, by były widoczne, ale by były ciemne.

Domyślnie

podoba się
    Nikon D40X + NIKON F90X + N18-55 + N35 F1.8G + N50 1.8D + Sigma 50-150 F2.8 II + Helios 58mm F2
    http://dominik-kowalski.pl http://comp-net.eu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rozwad Zobacz posta
    4. najlepsza, raszta w ogóle mi nie podchodzi. Ogólnie mega brzydki samochód, zawsze się zastanawiam po co ludzie tracą pieniądze i czas na tego typu wydumki... Ani to dobrze nie wygląda, ani nie jest demonem prędkości-na 1/4 się nie nadaje, ani się tym nie poslizga- przedni napęd, po winklach też zabardzo nie polatasz, wygoda na tak przekombinowany zestawie "kołowym" też kuleje. No ale najważniejsze, że ma się fantazje w sumie Pozdro!
    Jak bedziesz mial dziecko to zobaczysz co Ci sie z powyzszego przyda

Rowniez jestem za 4 (wyglada jakby mial na felgach tasme izolacyjna zamiast opon) i bw bonus.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Jak bedziesz mial dziecko to zobaczysz co Ci sie z powyzszego przyda
    Raczej wozenie malego dzieciaka na takim zawiasie nie wyjdzie mu na zdrowie (kregoslup).
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

Bardzo fajnie ogarnięty Pasek
    jeszcze trochę sterczy :P
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Domyślnie

Rozumiem, że w pasku siedzi VR6?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Uprawnienia umieszczania postów