Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Capture NX2 a dwa monitory?

Czy ktoś używa Capture NX na dwóch monitorach? Zastanawiam się nad zakupem drugiego monitora, pod kątem głównie obróbki zdjęć, chodzi mi o to żeby na jednym były narzędzi, palety, przeglądarka i takie tam, a na drugim obrabiany obrazek, ale szczerze mówiąc to tylko moja wizja, nie widziałem nigdy jak to działa w praktyce, czy CNX daje się tak w ogóle skonfigurować, bo jak nie to cała operacja traci sens.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Swego czasu miałem NX2 na lapku, ale w domu osobny monitor.

Na lapku miałem narzędzia, a na monitorze zdjęcie.

Zrezygnowałem tylko dlatego, że kupiłem PC .

Bardzo wygodnie jest mieć wykorzystana całą przestrzeń monitora tylko i wyłącznie na zdjęcie.

Polecam

Domyślnie

Dodam tylko, że w przypadku posiadania jednego monitora - mnie osobiście bardzo podoba się koncepcja obróbki fotki po wciśnięciu klawisza P. Odkryłem ją całkiem niedawno - więc się dzielę
    Program przechodzi wówczas w tryb "prezentacja" - zdjęcie jest wyświetlane na pełnym ekranie, a po najechaniu kursorem na obszar ekranu, w którym normalnie znajdują się menu/narzędzia - wyświetlanie jest menu/narzędzie - można zmienić narzędzie / opcję menu i ponownie obrabiać przy wyświetlaniu pełnoekranowym.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikpl72 Zobacz posta
    Dodam tylko, że w przypadku posiadania jednego monitora - mnie osobiście bardzo podoba się koncepcja obróbki fotki po wciśnięciu klawisza P. Odkryłem ją całkiem niedawno - więc się dzielę
    Program przechodzi wówczas w tryb "prezentacja" - zdjęcie jest wyświetlane na pełnym ekranie, a po najechaniu kursorem na obszar ekranu, w którym normalnie znajdują się menu/narzędzia - wyświetlanie jest menu/narzędzie - można zmienić narzędzie / opcję menu i ponownie obrabiać przy wyświetlaniu pełnoekranowym.
    na dwóch monitorach jednak wygodniej się pracuje bo się widzi te narzędzia, a nie "losuje" gdzie to one są
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Czyli się da poustawiać, bo że wygodniej, to jestem na 100% pewien.

A czy mógłby ktoś wrzucić screeny jakieś jak to wygląda, albo na maila mi puścić?
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    Czyli się da poustawiać, bo że wygodniej, to jestem na 100% pewien.

A czy mógłby ktoś wrzucić screeny jakieś jak to wygląda, albo na maila mi puścić?
    jak wrócę z urlopu to mogę wrzucać, ale zagadaj do Stiga - on nawet juz na forum kiedyś taki screen wrzucał
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

możes spokojnie pracować na dwóch monitorach na nx2
    wybierasz po prostu tryb wyświetlania dla każdego z ekranów, dostępne jest to na pasku narzędzi
    od dłuższego czasu użytkuję nx2 na dwóch monitorach podobnie jak lightrooma jednak rozważam zmianę na monitor 27" 2560x1440 lub maca 27"
    takie rozwiązanie wydaje mi siewygodniejsze bo ze względu na wysoką rozdzielczość wszystko to co mam na dwóch monitorach pomieszczę na jednym

Uprawnienia umieszczania postów