Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 109

Wątek: Gazeta Fakt.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no spoko rozumiem jest ze mną coś nie tak... wiem to od dziecka więc nie jestem zaskoczony. Mogę tylko prosić o wytłumaczenie o co chodzi z tymi ludźmi z cze-wy? bo tego nie rozumiem A tak przy okazji to nie jestem z Cze-wy jestem z okolic dlatego widnieje pod avatarkiem
    Ostatnio edytowane przez Kuba_ ; 18-08-2011 o 20:40
    Geniusz to jeden procent natchnienia i dziewięćdziesiąt dziewięć procent poświęcenia.

Domyślnie

TO nic dziwnego. Ludzie z Częstochowy tego ogólnopolskiego żartu nie rozumieją - taka przypadłość.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Którego żartu?
    Geniusz to jeden procent natchnienia i dziewięćdziesiąt dziewięć procent poświęcenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez audifan91 Zobacz posta
    Którego żartu?
    O ludziach z Częstochowy. Skoro tego nie łapiesz, znaczy jesteś z Częstochowy.

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Cool

Pożartowaliście sobie, ok - Wasza sprawa. Nie zapominajmy jednak o zachowaniu pewnego umiaru oraz, że każdy ma prawo do własnego zdania. Tolerując cudze poglądy okazujemy szacunek naszemu Koledze.

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    O ludziach z Częstochowy. Skoro tego nie łapiesz, znaczy jesteś z Częstochowy.

Nie tak dawno w wątku "o mandacie" pisałeś, że nie można ludzi oceniać według przeszłości ich rodziców: znana gazeta GW - KPP + KPZU; lub zawodów ich bliskich - lekarze bądź mundurowi. Bądź tak uprzejmy i trzymaj linię - znaczy się bądź konsekwentny.

Przy okazji pragnę Ci zwrócić uwagę, iż to braciszkowie z klasztoru jasnogórskiego dali cały skarbiec na wojnę z najeźdzcą szwedzkim. Cała Polska została pokonana i zajęta przez wroga a król Kazimierz schronił się na Węgrzech. W takich okolicznościach jedynie klasztor stawił opór regularnej armii a swą bohaterską obroną spowodował przebudzenie narodu, czego efektem było wypędzenie Szwedów z Rzeczypospolitej.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

krokus66
    "Przy okazji pragnę Ci zwrócić uwagę, iż to braciszkowie z klasztoru jasnogórskiego dali cały skarbiec na wojnę z najeźdzcą szwedzkim."

I to był chyba ten ostani raz

Cool

Cytat Zamieszczone przez Marek Urbanowski Zobacz posta
    krokus66
    "Przy okazji pragnę Ci zwrócić uwagę, iż to braciszkowie z klasztoru jasnogórskiego dali cały skarbiec na wojnę z najeźdzcą szwedzkim."

I to był chyba ten ostani raz
    Przypominam, że obrona klasztoru poderwała naród do walki i w konsekwencji doprowadziła do wypędzenia Szwedów. Najazd szwedzki 1655-1660 był przez potomnych nazwany "potopem" ze względu na niesamowite zniszczenia i bardzo ciężką okupację.

Szwedzi chcieli zabrać tylko skarb, braciszkom żadna krzywda nie groziła. Świadomie wybrali walkę z regularnym wojskiem i groźbę śmierci, po to tylko aby cały skarb przekazać królowi Janowi Kazimierzowi. Jeszcze Ci mało ???

Rozejrzyj się wokół. Zobacz jak bardzo dużo osób główkuje i kombinuje jak zaniżyć przychód, zarobki - oszukać Urząd Skarbowy, ZUS, odpisy na służbę zdrowia itd. Te same osoby psioczą jednak niemiłosiernie, że służba zdrowia niedoinwestowana, że tego i tamtego nie ma, że im się należy. Nie widzą jednak, iż sami do tego rękę przykładają.

Znajomość historii oraz umiejętność czynienia porównań jest bardzo cenna.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    W takich okolicznościach jedynie klasztor stawił opór regularnej armii a swą bohaterską obroną spowodował przebudzenie narodu, czego efektem było wypędzenie Szwedów z Rzeczypospolitej.
    a pomagał im Babinicz/Kmicic. Znamy tę historię.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-08-2011 o 12:19 Powód: pis. (tą->tę)

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Kiedyś Czornyj wspomniał coś o ironii i kopaniu, poszukaj

Domyślnie

Trochę tak jakbyście oceniali ludzi poprzez pryzmat tego gdzie mieszkają dla mnie to troszkę dziwne no ale róbcie sobie co chcecie myślę że wątek gotowy do zamknięcia. Pozdrawiam.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów