No, a mówią że nikt się ze mną nie zgadza.![]()
Szukaj
No, a mówią że nikt się ze mną nie zgadza.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Powiem Ci, ze zadne zdjecie z Ariasowych nie ukaze sie w magazynie modowych - nie ten styl, calkowicie inny koncept.
S4INT,
No wlasnie jak zauwazyles taki jest trend, sami designerzy czesto przychodza do fotografa i mowia chcemy takie cos, to samo zaczyna sie dziac wsrod agencji modelek, gdzie takie zdjecia po prostu im sie podobaja. Ja powoli rowniez przekonuje sie do tego typu zdjec i ostrego swiecenia, nie jestem wielkim fanem, ale nie uwazam tego za blad, wrecz przeciwnie takie zdjecia i swiatlo w inny sposob ukazuje ciuch-charakteryzuje, niz przy miekkim swietle.
S4INT Rozumiem, ze mogles spodziewac sie czegos innego i sie zawiodles, mam nadzieje, ze kolejne pstryki sie juz spodobaja.
Tego jestem świadom.
Samonakręcająca się spirala - designerzy takie chcą to i agencje chcą. Modelki się naoglądają i też takie chcą. A reszta się naogląda modelek i ciuchy się zaczną sprzedawać. Jak się sprzedają to designerzy dalej takie chcą
Niestety, nad tym ubolewam. Ja mam trochę inne spojrzenie na fotografie i jak temat mnie nie interesuje (a to moda więc no... nie interesuje) to chociaż oglądam z ciekawości pod kątem techniki. W tym stylu niestety nic ciekawego nie odnajduję. Oczywiście to nie Twoja wina, nadal mówię o bezlitosnym trendzie.
Czekam też w takim razie na kolejne prace
Pozdrawiam
Co do ostrego światła - zgoda. Jak najbardziej można stosować i pokaże ciuch inaczej. Ale do tego stawianie pod białą ścianą - do mnie ten pomysł nie trafia. Bo jedyne co dostajemy to brzydkie cienie. Rzeczywiście może wpisują się one w codzienność młodego pokolenia, błyskającego małpkami wszem i wobec. No ale cóż, do mnie Warhol też nie trafia. Zdjęcia Baxtera... dla mnie jest to coś, z czego ja, jako amator próbuję wyjść gdzieś dalej. Jasne, że można tworzyć prymitywne rzeczy i podnosić je do rangi sztuki, ale do mnie to nie trafia. Sprawa jest dla mnie prosta - takie zdjęcia może zrobić każdy. To co, nagle mamy miliony artystów w wieku od lat czterech? W wątku na szczęście pokazałeś lepsze prace i bombel ma rację, że zalinkowana sesja Baxtera to po prostu dno.
Ale rynek rządzi się swoimi prawami, z którymi - mam nadzieję - można się czasem nie zgodzić. A już szczególnie co bardziej wrażliwsi artyści (ja niestety nie jestem artystą, ale powoli zaczynam niektórych rozumieć).
Skontaktuj się z nami