Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Jak matryca jest padnięta to zdjecia jpg wycięte z NEF będą wyglądać tak samo jak z NEF.
    Prawda. Ja również obstawiam kartę, miałem podobny efekt gdy używałem kart Pretec. Problem znikł wraz ze zmianą karty, obecnie używam tylko i wyłącznie Lexarów ;]
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

OK, ALE podczas robienia zdjec na ekraniku jak to wygladalo? bo w przegladarce do zdjec jak napisales wszystko bylo ok w podgladzie miniaturowym.

Domyślnie

miałem coś takiego,ale na szczęście okazało się , że to wina gównia.... czytnika kart.z innym,normalnym i droższym czytnikiem już jest ok.przeżyłem szok,bo to też były ślubniaki. z kartami i puszką też było wszystko w porządku.powodzenia

Domyślnie

Zesrałbym się w gacie gdybym zobaczył taki efekt po zrzuceniu zdjęć ze ślubu. Ciekawe jaka bedzie diagnoza.

Domyślnie

ja też sie podpiszę pod padnieta karta...miałem tak w D80...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

W RAW jest zaszyty pełny jpg basic. Ściągnij Preview Extractor albo jakiś inny program do wyciągania jpg z NEF i wszystko się wyjaśni.
    Jak matryca jest padnięta to zdjecia jpg wycięte z NEF będą wyglądać tak samo jak z NEF.
    nieprawda. u mnie jak byl problem z karta to jpg zaszyte w nefie dalo sie wyciagnac, ale same rawy juz byly walniete. karta byla jakas gowniana i uzylem jej gdy skonczylo mi sie miejsce na sandiskach. wszystkie wczesniejsze foty zapisane na nich sa ok a te zapisane na szitowej karcie (niektore) nadaja sie tylko do kosza.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    nieprawda. u mnie jak byl problem z karta to jpg zaszyte w nefie dalo sie wyciagnac, ale same rawy juz byly walniete.
    Nie widzisz różnicy?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Nie widzisz różnicy?
    rzeczywiscie cos sobie nadinterpretowalem.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

za każdym razem,kiedy dzwoni do mnie klient z przerażeniem w głosie i pyta o podobne rzeczy to okazywało się, iż to zawsze czytnik kart lub kiepskiej jakości kabel usb.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Rozczaruję co niektórych

Zdjęcia na miniaturkach w aparacie i programach były okej.
    Używałem różnych kart ponieważ jak jedną zapełniłem zgrywałem na laptopa.

Na drugi dzień oglądałem je w IrfanView, wszystko okej było.
    Zaimportowałem do Lightroom`a i patrzę paseczki.

Po prze-konwertowaniu do JPG paski zostają.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów