Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie D300s i plaża...

Jestem w Łebie. Idzie tu fotografować dużo
    Mam tylko dużo obaw że piasek może mnie zniszczyć...
    Staram się uważać ale ktoś może ma patent na piasek na aparacie?
    Chowam do torby a żeby zmienić szkło to idę z dala od plaży.
    Kto był na plaży to wie że piach jest wszędzie i włazi gdzie popadnie...
    Słyszałem że fajnym patentem jest ... skarpeta. Zaciagasz na szkło i i ile sie da na body.
    Co wy na to?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-08-2011 o 12:27 Powód: pis. ("zdala")
    gpaszkiewicz.com / D300s, D80, N50mm f1.8, N70-300 f4.5, Tamron 17-75mm f2.8 , N18-135 f3.5

Domyślnie

Patent jest jeden.. trzeba być ostrożnym
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Byłem na plaży wiele razy. Nigdy nie zwracałem uwagi na piach, szkła przepinałem na stojąco plecami do wiatru, torba na ziemi. Komora lustra czysta, po strzepnięciu z obudowy innych drobin nie znajduję.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

przecie to uszczelniana puszka............ idźcie i pstrykajcie................ albo postawcie na półce i podziwiajcie

Domyślnie

jak wpadnie Ci w piach to umyj po prostu w morskiej wodzie, ona dezynfekuje przy okazji wiec bedzie spoko

Domyślnie

Ja też cykałem bez żadnych środków ostrożności tydzień temu - nawet stojąc po pas w wodzie, ale na fale uważałem, bo woda morska to raczej nie służy hehe
    Z6, D300s, D50, N24-70/4S, T17-50, T90, N35, N50, S10-20, N70-300G, SB-600, 2xYN460

Domyślnie

moja 300s-ka zwiedziła plaże i pustynie afryki, często zmieniam szkła, plecak/torba zawsze na piachu i nie ma kłopotu...trochę uwagi przy zmianie obiektywu i jest oki...a parę ziarenek piasku na puszce, to nie problem...

p.s.
    robić zdjęcia i nie martwić się za bardzo o sprzęt...!
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pienia Zobacz posta
    p.s.
    robić zdjęcia i nie martwić się za bardzo o sprzęt...!
    Jak bym slyszal przedstawiciela handlowego nikona... :P
    Tak na prawde jedyny moment kiedy piach moze wleciec do srodka to zmiana obiektywow - a przy tym zawsze trzeba uwazac. Warto "przedmuchac" aparat gruszka po kazdej wycieczce na plaze i pilnowac czystosci torby. D300s jest szczelny i przez samo body dosrodka raczej nic nie wleci - chyba ze sie ma pootwierane klapki.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

D300s jest szczelny i przez samo body dosrodka raczej nic nie wleci - chyba ze sie ma pootwierane klapki.
    Oj naprawdę różnie z tym bywa... znajomy ma D300 które mu wisi na lampce jako ozdoba bo... na imprezie ktoś oblał mu ją winem. I mimo że był z nią wiele razy w plenerze i nic się nie działo to raz gdzieś coś przeciekło i pucha totalnie spalona - to już jakiś czas temu było i nawet na forum tutaj pisałem o tym - naprawa w Nikonie "jedyne" 3800zł więc mu się nie opłaciło - zostawił na części bo ma drugą D300, ale jak widać wystarczy raz mieć tego pecha i mimo że ilość płynu niewielka to puszka padła...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    ...jak widać wystarczy raz mieć tego pecha i mimo że ilość płynu niewielka to puszka padła...
    Jak człek ma pecha to i w kałuży się utopi.

Warto sprawdzać inne serwisy niż autoryzowane przez Nikon Polska
    Pozdrawiam
    Janusz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów