Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Tribal Warrior

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A gdybyś tak nie dążył do wyrównywania kontrastów? (aż tak mocno) Może właśnie wtedy foty zyskałyby przysłowiowy "pazur" ? Bo faktycznie jest zbyt sterylnie i gładko

Domyślnie

4 - kadr??!! Eeee... Co Cie podkusiło, żeby tak skrzywić i ciąć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    4 - kadr??!! Eeee... Co Cie podkusiło, żeby tak skrzywić i ciąć?
    Ano pokusiło
    zapraszam - 5 na blogu - podobne ale w innym kadrze. Prostym
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Mówię o 4 (czyli 3 na blogu), nie 5.
    Serio, nie pokazywałbym tego zdjęcia...

Domyślnie

A to przepraszam, moja pomyłka... rożna numeracja wprowadziła zamieszanie.
    Wracając do zdjęcia... no cóż.. tak to widziałem.. na prosto z kolei mi się to nie podobało.

Domyślnie

I na tej pokrzywionej (fatalnie moim zdaniem) czwórce masz najlepsze światło i obróbkę ze wszystkich zdjęć tu pokazanych. Do tego ładna separacja planów odcięła modelkę z tła. Minimalnie bym przyciemnił i już w ogóle byłoby ekstra - niestety tylko pod względem naświetlenia. Pozostałe komentarze za innymi - klimat nie został tu oddany - a tak naprawdę właśnie oddałeś dokładnie klimat dzienny naszych lasów. Jasne wypalone niebo (5), równe światło, rozświetlone cienie. Dżungla to jednak o wiele wyższe drzewa, prześwity, promyki światła, wpadające przez szczeliny. Światłocień, mocne kontrasty. Naświetliłeś i obrobiłeś zdjęcia tak, jakbyś nie był świadom tego, że warto pójść właśnie w takim kierunku.
    Z pokazanych tu zdjęć dwójka jest dla mnie najbardziej kompletnym obrazem. Zabrakło jednak dobrej obróbki. Oddaj w ręce magików, a przynajmniej przyciemnij prawą stronę, dorzuć kontrasty w cieniach, zbalansuj odpowiednio światło na pierwszym planie i w tle - kilkanaście minut zabawy, a zdjęcie powinno bardzo na tym zyskać. Pozostałe ciężej odratować. Prawdopodobnie trójkę też można ciekawiej przestawić - użyłeś studyjnej estetyki, do zdjęcia w plenerze. Nie wyszło to przekonująco.

Domyślnie

Brawo Brawo, sesja mi się bardzo podoba, Foty technicznie wykonane bardzo dobrze. 3 i 2 podoba mi się najbardziej, na 1 poza jakoś nie do końca mi leży. Natomiast coroner pojechałbym bardziej z obróbką numeru 2.

Domyślnie

Skopiowałem sobie 2gą fotę do szopa.
    Zrobienie warstwy + desaturacja jej i włączenie trybu mieszania na soft light - daje już dużo. Zmniejszyłem intensywność czerwieni i według mnie wyszło lepiej. Nie wklejam, ale zobacz sobie taką wersję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Skopiowałem sobie 2gą fotę do szopa.
    Zrobienie warstwy + desaturacja jej i włączenie trybu mieszania na soft light - daje już dużo. Zmniejszyłem intensywność czerwieni i według mnie wyszło lepiej. Nie wklejam, ale zobacz sobie taką wersję
    Mógłbyś taką wersję podesłać na priv / maila [email protected] - z góry dzięki !!

Domyślnie

cholera - to musze jeszcze raz to zrobić - wieczorkiem podeślę

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów