Szukaj
imo ciut za czysto i sterylnie jak na dzungle![]()
O to samo miałem pisać, jakoś nie czuć klimatu.
1ka - chyba najlepsza, ale razi mnie to rozświetlenie od lampy na podłodze z lewej strony.
2jka - jakoś kompozycyjnie nie gra. Wodospad w tle dużo bardziej przyciąga wzrok niż modelka - głównie przez to, że jest jaśniejszy, ale też i duża GO tego nie poprawia (tak, wiem, musiałeś przymknąć żeby rozmyć wode - ja ostatnio filtry do tego testowałem). Kij się totalnie zlewa z tłem. Na plus jest pomysł.
3jka - imo lepsze by było górne świało, nie dolne. Troszkę cięcie głowy przy tym uczesaniu nie pasuje - modelce zostały tylko jakieś kłaczki, wygląda to jakby już prawie całkiem wyłysiała (na dodatek jasne te włosy są).
Pomysł na sesje fajny, strój i makijaż też pasuje, modelka dobrze dopasowana i też dobrze zagrała, nie wygląda sztucznie (ona sama w sobie na tych zdjęciach).
Dzięki. Co do świecenia na 3, była tam tylko blenda - od góry nie dało rady zaświecić, lampą w tym wypadku znając siebie spaliłbym efekt. Co do 2 tak jak piszesz - 24mm @f/22 - niestety nie mam szarych filtrów, z resztą ta i tak była strzelana pożyczanym obiektywem.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
1i2 są niezłe - tyle że, według mnie przynajmniej, zniszczyłeś efekt zbyt mocnym błyskiem/blendą, zatracając naturalność oświetlenia
Dzięki, jednak nie bardzo wiem, gdzie na 2 widzisz za mocny błysk..
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
No poziom oświetlenia wewnętrznej strony uda prawej nogi chyba nie jest naturalny? Zresztą światło naturalne w tym przypadku to kontra - więc czymś wypełniałeś - według mnie zbyt mocno
Najbardziej podoba mi się trójka ale z bloga. Pomysł ciekawy, trudna miejscówka, widać sporo pracy. Można by bardziej poszaleć z obróbką by "amazonki" było więcej. Pozdrawiam!![]()
Skontaktuj się z nami