Szanowne towarzystwo. Z pewnych względów potrzebne mi Wasze zdanie na temat poniższego
Szukaj
Szanowne towarzystwo. Z pewnych względów potrzebne mi Wasze zdanie na temat poniższego
fajnie złapane, ale ciąć górę co by nieba nie było widać![]()
Dla mnie fajne ale chyba lepsze było by w poziomie takie mam odczucia co do góry to wręcz powinno być więcej (tak mi się wydaje. Wyszedł fajny efekt na pierwszy rzut oka wydajęsięjakby poruszone rozmazane.Pozdro
ps budowy to moje klimaty![]()
Nikon plus oczy plus graty
Również się nad tym zastanawiam. Z jednej strony dałoby to więcej informacji na temat co jest właściwie grane. Z drugiej jednak, w ten sposób zdjęcie jest mniej oczywiste i trzeba do tego dojść. Co mnie interesuje, to czy zatrzymuje uwagę na tyle długoNie potrafię tego obiektywnie ocenić.
Dla mnie zdjęcie nie jest szczególnie interesujące. Ot jakiś człowiek w koparce przy pracy. Zdjęcie bardziej techniczne i na siłę artystyczne, niż cokolwiek konkretnego przedstawiające. Bo z jednej strony nie jest to portret. Z drugiej kompozycja leży na tyle, że nie broni się jako zdjęcie suspensowe, artystyczne. Brak tu harmonii, mamy nieład, bardzo dziwny pionowy i jakby pochyły kadr, ze środkiem ciężkości gdzieś w prawym dolnym rogu. Do tego operator patrzy poza kadr, a kierunek wzroku nie współgra z kadrem. Jak widać, według mnie nie wystarczy pomysł na wykonanie - potrzeba jeszcze dokładnej realizacji. A przynajmniej na tyle dobrej, by ukryła wady. Tutaj się nie udało - zdjęcie nie zapada w pamięć niestety. Nie ma ani światła, ani chwili, ani kompozycji, ani kadru, ani człowieka. Jest tylko pomysł. Kolor nie pomaga także. Jest brudno, szaro, ziemiście (co oczywiste) - nie sprzyja to kontemplacji.
Skontaktuj się z nami