Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie pieguska na kolorowo

nawiązując do tego wątku wstawiam dwa zdjęcia z tego samego dnia tym razem w kolorze z pytaniem czy z kolorem skóry idę we własciwym kierunku.
    Z góry dzięki za każdą konkretną radę.

1.

2.

Domyślnie

ale sie rozpisaliscie ,
    no ja rozumiem ze nie powalają - ale chyba takie całkiem ostatnie nie są zeby ani slowa nie skrobnac

Domyślnie

o to to to - dzieki

Domyślnie

Kolory skóry chyba nie są najlepsze (odbarwione dłonie i róże na twarzy) - jeśli to nie daje Ci spokoju Przy czarnobiałych zwróciłem uwagę na rozmycia i dostałem odp, że to obiektyw... No nie mogę się z tym pogodzić i tutaj
    red light, dark room...

Domyślnie

co do koloru to dzieki - duzo zalezy od monitora i punktu.... siedzenia - ale cały czas nad tym pracuje, co do rozmycia - tu był obiektyw na 1,8, a rozmycie skory byc moze spowodował dodatkowo filtr gornoprzepustowy ktrego uzywam do wyostrzania po obrobce, a dokladniej do wyostrzania fragmentow zdjecia - i pewnie dla tego taki efekt. Ale juz ktoras osoba z kolei mowi mi ze za mocno zmiekczone - wiec musze na to zwrocic wiekszą uwagę.
    Dzieki

Domyślnie

Oba zdjęcia byłyby dla mnie ciekawsze w konwencjonalnym ujęciu. Tutaj mała głębia i dziwna obróbka utrudniły odbiór.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Tylko cz/b , kolor jest ladny , łagodny itd... ale wlasnie cz/b daja ognia i sa daja najwiecej satysfakcji z ogladanego obrazu. Pozdro

PS cz/b oczywiscie z wczesniejszego postu.

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi
    mOSAd - mozesz sprecycowac co to znaczy w konwencjonalnym ujęciu?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów