Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Zapora Pilchowice.....

......druga co do wysokości (po Solinie) i druga co do czasu powstania zapora w Polsce. Ponadto jest to najwyższa w naszym kraju zapora kamienna oraz łukowa. Powstała na rzece Bóbr w latach 1904-1912 w celu ochrony przed powodziami. Wysokość zapory to 69 m, a szerokość jej korony to 270 m. To tyle odnośnie danych, a ja proszę o ocenę

Ostatnio edytowane przez ART69 ; 10-08-2011 o 23:52
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Ta cisza jest przygnębiająca to z chęcią wysłucham dlaczego nie wzbudza żadnych emocji

Domyślnie

Arturze, zapora zaiste ciekawa, ale jest za malo zapory na tym zdjeciu.....wiekszosc nieba moze i ciekawego, ale w tym wykonaniu nie grajacego z tematem. Sam temat do ugryzienia inaczej....teraz wyglada jak sterta cegiel ulozona w mur.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Arturze, zapora zaiste ciekawa, ale jest za malo zapory na tym zdjeciu.....wiekszosc nieba moze i ciekawego, ale w tym wykonaniu nie grajacego z tematem. Sam temat do ugryzienia inaczej....teraz wyglada jak sterta cegiel ulozona w mur.
    Dzięki Grześ, że chociaż Ty coś skrobnąłeś bez szerokiego kąta chyba jednak ciężko zaprezentować ciekawie ogrom tej budowli

Domyślnie

A ja się wypowiem.... To zdjęcie ma jeden element fajny. No może dwa... Zacznę od drugiego... Jest dobre z technicznego punktu widzenia. A teraz pierwszy... Może nie tyle fajny, co intrygujący. Ma się wrażenie, że ta tama wystrzeli w trzy du..... wobec nadmiaru wody powyżej. Takie odnoszę wrażenie... To akurat jest ciekawe. Ale... Biorąc pod uwagę całość budowy kadru, to zapytam dlaczego b/w, a nie kolor...? Pytanie jest trochę retoryczne, ponieważ domyślam się odpowiedzi (tak mi się wydaje). Kolor chyba nie zachwycił autora w aspekcie całości...? I tu dochodzę do sedna sprawy. Budowa kadru. O ile b/w daje pewien klimat - ideologicznie - jako całość z trzeszczącą zaporą, to przy kolorze mielibyśmy zdjęcie dokumentujące (jedynie) pewien obiekt. Dlatego też uważam, że przydałoby się trochę inne ujęcie - mniej dokumentacyjne - głównego motywu z bardzo mile widzianym efektem określonym przeze mnie jako "pierwszy"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Dzięki Grześ, że chociaż Ty coś skrobnąłeś bez szerokiego kąta chyba jednak ciężko zaprezentować ciekawie ogrom tej budowli
    niestety Arturze, sa kadry których bez odpowiedniego szkła nie da się dobrze zrobić

Domyślnie

Mysle, ze Artur BW chcial ratowac nieciekawe szare niebo....no niestety nie tym razem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    A ja się wypowiem.... To zdjęcie ma jeden element fajny. No może dwa... Zacznę od drugiego... Jest dobre z technicznego punktu widzenia. A teraz pierwszy... Może nie tyle fajny, co intrygujący. Ma się wrażenie, że ta tama wystrzeli w trzy du..... wobec nadmiaru wody powyżej. Takie odnoszę wrażenie... To akurat jest ciekawe. Ale... Biorąc pod uwagę całość budowy kadru, to zapytam dlaczego b/w, a nie kolor...? Pytanie jest trochę retoryczne, ponieważ domyślam się odpowiedzi (tak mi się wydaje). Kolor chyba nie zachwycił autora w aspekcie całości...? I tu dochodzę do sedna sprawy. Budowa kadru. O ile b/w daje pewien klimat - ideologicznie - jako całość z trzeszczącą zaporą, to przy kolorze mielibyśmy zdjęcie dokumentujące (jedynie) pewien obiekt. Dlatego też uważam, że przydałoby się trochę inne ujęcie - mniej dokumentacyjne - głównego motywu z bardzo mile widzianym efektem określonym przeze mnie jako "pierwszy"...
    Dzięki za obszerne wyrażenie myśli mam jeszcze inne ujęcie, z odwrotną proporcją niż ten kadr. Więcej wody z kamykami w roli sztafażu na pierwszym planie i z mniejszą ilością nieba, ale chyba daruję sobie już publikację. Kolor wydał mi się nie ciekawy, stąd decyzja o wyborze BW Dodam jeszcze, mnie spodobał się kontrast pomiędzy stateczną budowlą, a dynamicznym niebem
    Ostatnio edytowane przez ART69 ; 11-08-2011 o 20:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    A przepraszam 18 mm to za wąsko? Nie jest to wprawdzie 10 czy 12 mm, ale w dalszym ciągu jest to szeroki kąt. Myślę, że z takiego milimetrażu śmiało można zaatakować takie byki jak ta zapora by przedstawić temat ciekawiej.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Art... I to może być właśnie fajny motyw. Dawaj nie marudź...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów