Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Kinga - Próba trzecia.

Witam po srogich krytykach od forumowiczów postanowiłem się nie poddać i dodaje kolejne zdjęcia, które mam nadzieję teraz wyszły choć troszkę lepiej

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Domyślnie

Najbardziej przemawia do mnie nr 6

przeglądając wszystkie fotki w tym wątku można zauważyć, że na każdym zdjęciu skóra modelki ma inny odcień i to mi najbardziej przeszkadza a co do reszty to niech się wypowiedzą inni bardziej doświadczeni

Domyślnie

Zdjęcia twarzy modelki, która twarz ma zupełnie nieplastyczną i wszędzie taką samą.
    Fakt, jest jakaś tam poprawa, ale może po prostu... ćwicz

Domyślnie

Dzięki za komentarze ale wolałbym żebyśmy poruszyli temat samej sprawy technicznej zdjęć niż sprawy plastyczności modelki, mi osobiście modelka bardzo się podoba, a jej pozy i plastyczność dopiero zaczynają się pojawiać. Pojawią się na pewno wtedy kiedy minie krępacja przed obiektywem, a tymi komentarzami jej nie pomagacie ponieważ jej doświadczenie w fotomodelingu się dopiero zaczęło i musicie wziąć to pod uwagę.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Nie ma niefotogenicznych ludzi, sa tylko fotografowie, ktorzy nie potrafili ich dobrze zaprezentowac. Moim zdaniem musisz albo zrezygnowac z ciasnych portretow, albo uzyc do nich dluzszej ogniskowej. Modelka ma bardzo ladne oczy i piekne pelne usta - postaraj sie to wykorzystac. Robcie duzo zdjec i przede wszystkim czesto, na poczatek sprobujcie w naturalnych okolicznosciach np. jak modelka ucieka przed deszczem, albo woda z fontanny, nich sie zacznie smiac i wyluzuje, nawet nie zauwazycie jak zaczna wam wychodzic "glamury"

Domyślnie

Zatem czekam na jakieś Twoje zdjęcia bo oceniać ludzi nie każdy potrafi i nie każdy się powinien do tego zabierać, a co do samych zdjęć to się nie wypowiedziałeś.

Photoartbox - czyli uważasz że jest jakiś potencjał? Mogę prosić o ocenę tych zdjęć i jakiś konstruktywnych opinii? Dzięki
    Ostatnio edytowane przez DavidK-ce ; 09-08-2011 o 11:02

Domyślnie

Pooglądaj zdjęcia portrecistów z forum, bo jest na czym się wzorować.
    Namów modelkę do uśmiechu.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Namawiam namawiam
    Jakiś komentarz do zdjęć? Bardzo na to liczę..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DavidK-ce Zobacz posta
    Co mam przeczytać to ja już wiem nie musisz mi dokładać Jak widać mieć teorie to nie wszystko bo liczy się jeszcze praktyka (kolejny fakt?!). Pozdrawiam.
    Litości, trochę pokory...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piczoner Zobacz posta
    Ale piszesz bzdury
    Mozesz to uzasadnic? Oraz zdefiniowac "fotogenicznosc"? Lapidarne stwierdzenie - zmien modelke, nie pomaga fotografowi, ktory prosi o porade. Czy jak ktos popelnil bledy przy fotografowaniu np. Forda, to ma juz go nie fotografowac i poszukac sobie Lamborghini. Nie chce w tym miejscu urazic modelki, ale mysle, ze jej doswiadczenie nie jest zbyt duze, co nie znaczy, ze nie mozna jej fotografowac. Mysle, ze doswiadczony fotograf wydobylby z niej uroki, bo tych nie brakuje nikomu, trzeba tylko umiec je znalezc.
    Ostatnio edytowane przez Photoartbox ; 09-08-2011 o 11:42

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów