Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Opel Insignia [batonmr]

Cztery kadry Opla Insigni. Bardzo wdzięczne autko jako model. Zdjęcia zrobione na potrzebę sprzedaży.
    Co sądzicie?

Domyślnie

Myślę, że ciemny samochód w ciemnym garażu, to nie jest dobry pomysł na pokazanie tego samochodu.

Do folderu może się i to by nadawało ale szukając samochodu wolał bym cos takiego: http://my.autorevo.com/revo/Viewers/...7&PID=35739852

Czyli idziemy w detal.

Domyślnie

Oceniając pod względem celu w jakim te fotki były robione, to ja niestety jestem na nie..
    Ten ciemny garaż sprawił, że prawy bok auta na 1 i 2 jest płaski, zero przetłoczeń, detali.
    Tak samo przód auta i tył - musiałem troszkę rozjaśnić monitor, żeby dostrzec, że klapa bagażnika i zderzak to dwa oddzielne elementy.
    Na 2 ten żółty filar za mocno daje po oczach i jakoś odciąga uwagę od auta.
    4 za ciemne. Ogólnie to jak szuka się samochodów to wzrok szuka detali, wszystko musi być jasne i widoczne.
    Zdjęcie 1 lub 2 idealnie nadaję się np. jako zdjęcie główne/miniaturka.
    Reasumując, kadry ok, natomiast miejscówka nie bardzo - lepsza już równa trawka na polance.

Odnośnie samego setu, to jedynie uwagę mam do tych odbić filarów na lakierze oraz słabe doświetlenie auta wspomniane wyżej, czyli płaskie boki, brak detali na karoserii. Miejscówka całkiem klimatyczna.

Domyślnie

dzięki za komentarze nie oceniajcię przez pryzmat sprzedaży, podałem to jako ciekawostkę. Zdjęcia umieszczone tutaj dobrałem i obrobiłem tak by wyglądały jak z katalogu.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez batonMR Zobacz posta
    dzięki za komentarze nie oceniajcię przez pryzmat sprzedaży, podałem to jako ciekawostkę. Zdjęcia umieszczone tutaj dobrałem i obrobiłem tak by wyglądały jak z katalogu.
    Piękna robota, zdjęcia wyglądają rzeczywiście "jak do katalogu", jednak biorąc pod uwagę ich przeznaczenie, to zbyt mało na nich widać ( chodzi mi o stan w jakim jest samochód ); jestem też przekonany, że wielu potencjalnych klientów będzie Ci stawiać zarzut, że to są zdjęcia z katalogu, do których dokleiłeś tablice rejestracyjne
    A i co to ja miałem napisać???
    A już wiem! Piękna robota

Domyślnie

Ja bym ciachnął sufit z tymi bebechami, fajne foty
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Piękna robota, zdjęcia wyglądają rzeczywiście "jak do katalogu", jednak biorąc pod uwagę ich przeznaczenie, to zbyt mało na nich widać ( chodzi mi o stan w jakim jest samochód ); jestem też przekonany, że wielu potencjalnych klientów będzie Ci stawiać zarzut, że to są zdjęcia z katalogu, do których dokleiłeś tablice rejestracyjne
    A i co to ja miałem napisać???
    A już wiem! Piękna robota
    Miło czytać takie komentarze.

Ale tak jak mówiłem wcześniej, nie sugerujcie się sprzedażą. Tutaj specjalnie wybrałem takie kadry i tak zostały obrobione. Sprzedaż to inna bajka.

pes - sufit mówisz... Też nad tym myślałem ale przez to widać, że to podziemny parking i chyba byłoby zbyt ciasno.

Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam!

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia! 1 i 2 są najlepsze, choć jedno z nich bym zrobił bez sufitu, raczej 1 bo nie zaburzy to bardzo proporcji. Odbić (jaskrawych) otoczenia w lakierze raczej się unika, ale tu akurat interesująco to wyszło (na boku, lewy przód auta już gorzej). Przepał na podłodze na 1 trochę bym doradzał zmniejszyć (tylne prawe koło lewituje ).
    3. dobre ustawienie, szkoda, że bok bez detali (i trochę tył)
    4. nie(typowo)katalogowe, ale przyciąga uwagę.

Ogólnie na + kadry i wykorzystanie oświetlenia, chociaż branie na zdjęcia czarnego auta do garażu wymaga dużej odwagi. chociaż do 1 mam najwięcej uwag to mi się najbardziej podoba, największy potencjał ma. Fajnie wycięte auto z tła. :P

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

Mi się bardzo podoba
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Domyślnie

Dzięki serdecznie za uwagi i komentarze

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów