Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    .. wiec przy okazji sprawdze na miejscu oba systemy w BH
    oba systemy są do niczego. Fizyki nie przeskoczysz. Zasilanie tego wynalazku 1 lampą to zbyt mało.
    Sam się kiedyś zastanawiałem nad samoróbką i chyba dobrze, że nie zmarowałem na to czasu. W moim pomysle miały byc w to wpiete 2-4 lampy po obwodzie, ale jak pisałem - nie zrealizowałem tego pomysłu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No i na rynku pojawil sie kolejny zawodnik chyba najbardziej godny uwagi Roundflash made in Poland !

Domyślnie

Który to wynalazek nie wzmacnia mocy lampy i tak samo można go o kant ....
    Cwaniaki na stronie firmowej podają przysłonę 11,7 ale ....dla odległości ..1 m i przy ISO ... 400. Dla ISO 100 to już jest tylko 5,6.7 i nadal tylko 1m.

Stań sobie z tym w plenerze - będzie jasno, więc albo otworzysz przysłonę i wyjdzie ci krótki czas, poniżej 1/250s co oznacza tryb FP i mikrą moc lampy (oni podają dla full - 1/1 - nie ma takiej możliwości gdy lampa pracuje w FP), albo przymkniesz przysłonę i ... zabraknie mocy lampy na odległości większej niż 1 m.

Zastanawiam się jak się sprawdza przy pionowym trzymaniu aparatu. Bo tego nie pokazano na żadnym zdjęciu. A tak się głupio składa, że zdjęcia ludzi to przeważnie piony - sylwetka, portret. Jest to dostatecznie sztywne przy pionowym ustawieniu body?

Możesz sobie linkować 5 kolejnych wynalazków tego typu - o ile będa zasilane 1 lampką reporterską to nie da się z tego wycisnąć nic sensownego. No chyba, że odpowiada ci praca studyjna na wyższych ISO. Albo fotografia macro.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

bueheheheh..........przynajmnije pracuje się prościej Ustawiasz modela/modelkę i prośisz żeby na Ciebie popatrzyła.....masz uśmiech gwarantowany kurde, ale LOL.....Jak masz do wydania 450zł, to lepiej dołożyć drugie tyle i kupić podstawową lampkę studyjną i battpacka...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

jak widac jeszcze sie taki nie urodzil co by nikoniarzom dogodzil pozdrawiam

Domyślnie

tu nie chodzi o dogadzanie. Ma się z tym wygodnie pracować i skoro wydałeś na to jakieś pieniądze, to chcesz żeby się zwróciło (patrzę przez pryzmat zarobkowy). Jeśli natomiast nie potrzebujesz tym pracować zarobkowo to po jakiego grzyba Ci to kupować? Nie lepiej zrobić Beauty Dish ? efekt podobny...pieniądze mniejsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    jak widac jeszcze sie taki nie urodzil co by nikoniarzom dogodzil pozdrawiam
    dlaczego nikoniarzom? canonierom też nie, innym to samo
    Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Nie lepiej zrobić Beauty Dish ? efekt podobny...pieniądze mniejsze
    efekt podobnie nędzny - jesli mowa o zrobieniu BD na lampce reporterskiej.
    Tym razem chodzi także o rozkład światła - przy wielu kombinacjach ustawienia zooma i odległosci fotografowania wychodzi na środku dziura a po brzegach winieta. Nie rozkłada dobrze światła na całym planie.
    Mocy też to gubi zdecydowanie za dużo.

Domyślnie

Jacku, wiem.....tylko kosztuje 40zł a nie 350

Domyślnie

Użyteczność to jedno, a cena to drugie. Jesli coś sie nie nadaje, to cena tego czegoś jest bez znaczenia. Mogą to rozdawać za darmo.

Domyślnie

Kupiłeś tego ringa, używasz, też myślę nad czymś takim
    D300, Nikkor 50mm f/1.4D, Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G, SB 800, Samyang 8

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów