Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Problem z d90

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Powiedz sam czy nie sądzisz że powinniśmy widzieć to samo co puszka przetworzyła? Można to porównać do zakupu auta. Znajdujemy ofete na której widzimy auto w świetnym stanie po czym udajemy się do sprzedawcy a okazuje się że to totalny złom. Czy nie przyznasz mi racji?
    D90| 18-55|55-200| 50+lampa+filtry Portfolio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lenad Zobacz posta
    Powiedz sam czy nie sądzisz że powinniśmy widzieć to samo co puszka przetworzyła? Można to porównać do zakupu auta. Znajdujemy ofete na której widzimy auto w świetnym stanie po czym udajemy się do sprzedawcy a okazuje się że to totalny złom. Czy nie przyznasz mi racji?
    Tez tlumacze Tobie, ze bedziesz widzial ale w sofcie Nikona......
    Jak chcesz dokladnie to co w puszce to rob JPG, jak chcesz miec zabezpieczenie to rob RAW i JPG, ni eod dzis wiadomo, ze obrazek widziany na ekraniku puszki to jpg przetworzony przez procesor aparatu wedlug twoich lub firmowych ustawien......a RAW jak nazwa wskazuje jest surowy i to ty go wykanczasz a nie aparat.....po raz kolejny napisze po co RAW jak chcesz osiagnac to co w aparacie?

Domyślnie

Powiedz sam czy nie sądzisz że powinniśmy widzieć to samo co puszka przetworzyła?
    W D700 (i nie tylko) można ten wyświetlany JPG ustawiać (kolorki, kontrast ostrzenie itp), jeśli jest "NEF + JPG"
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    W D700 (i nie tylko) można ten wyświetlany JPG ustawiać (kolorki, kontrast ostrzenie itp), jeśli jest "NEF + JPG"
    Kazdy nikon ma takie profile....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Kazdy nikon ma takie profile....
    Ja mówię za swój aparat.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja mówię za swój aparat.
    A ja dodalem tylko do dyskusji......zeby autor wiedzial, ze ma taka opcje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lenad Zobacz posta
    Powiedz sam czy nie sądzisz że powinniśmy widzieć to samo co puszka przetworzyła?
    Tu znajdziesz wyjaśnienie
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=179114&page=5
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Wątek uważam za zamknięty. Uważam że wszystko zostało już tutaj wyjaśnione pod każdym aspektem. Ogromne dzięki.
    D90| 18-55|55-200| 50+lampa+filtry Portfolio

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów