Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Dziewczynka ..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Odp

Nikt nie ma i nie musi ale co będzie za 10 lat..hm świat idzie w kierunku wielkiego brata...za dwa lata to nie przycisniesz nawet na wiejskiej drodze (bo cię satelita namierzy). Wiec focić puki jescze możecie streeta i nie tylko.
    Ja osobiście bardziej lubię fotografię niz prawo
    Nikon plus oczy plus graty

Domyślnie

W sumie tu chyba bardziej chodzi o prawa autorskie - np. modelka jest współautorką. Ale w przypadku streeta przecież model nie jest świadomy, że jest modelem. :P Tzn. nie robi nic w tym kierunku. Niby nie jest to zgodne z prawem, ale bez przesady.

Domyślnie

w stricie nie potrzebujesz mieć pozwolenia każdej osoby uwiecznionej na fotografii. tzn, nietylko w stricie, chodzi mi o fotografie gdzie jest przedstawiona wieksza ilość osób bądź gdy osoba uwiecznona nie jest centralnym (najważniejszym) punktem zdjęcia i jego usunięcie nie wpłynie na odbiór zdjęcia. coś tam wiecie,że grają ale nie wiecie w którym kościele.
    ciekawe czy autor tego http://old2.tipsportarena.cz/img/loga/fota/koncert.jpg zdjęcia miał pozwolenie wszystkich?

Domyślnie

Ale na tym zdjęciu nie ma pięciu (lub więcej) osób. To o czym mówisz nie stosuje się do tego zdjęcia. I do dużej części streeta.

Domyślnie

to zdjęcie to nie street tylko portret. I faktycznie rodzice dziewczynki mogą być niezadowoleni Ale w sumie to dlaczego . Zdjęcie jest fajne
    Czarekk
    Moja galeria
    Galeria

Domyślnie

Ale w kwestii pozwoleń pozwoliłam sobie odnieść się do strita, temat którego został tu poruszony. Słowa o portrecie i prawach do publikacji nie wyraziłam.

Domyślnie

Przepisy nie rozróżniają fotografii na street i nie-street.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Przepisy nie rozróżniają fotografii na street i nie-street.
    ?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????

A jednak kwestie praw do publikacji portretu jak i fotografii zbiorowej są różne.

Domyślnie

To nie wynika z tego, czy jest to portret czy nie. Zgody nie potrzebujesz, kiedy postać jest szczegółem i nie o nią chodzi lub gdy na fotografii jest co najmniej 5 osób.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów