Wrzucilem w HD na YouTuba w dwoch czesciach zeby lepasza jakosc byla:
Szukaj
Wrzucilem w HD na YouTuba w dwoch czesciach zeby lepasza jakosc byla:
w nastepnych czesciach pokaze technike wywolywania rawow na kilka razy. pytanie do was o tematy do opracowania ?
witam
mnie interesuje Jill Greenberg effect , znalazłem kilka ale na koniec dnia to nadal wygląda inaczej
pozdrawiam Darek
bartos wybacz ale obawiam sie ze BW jest niestey moja bardzo slaba strona i robie to raczej na wyczucie![]()
co do Jill Greenberg - moge sprobowac dozyc do osiagniecia efektu podobnego, ale wydaje mi sie ze jest to tak jak w przypadku watka-tasiemca dotyczacego efektu Dava Hilla z forum RetouchPro, ktory ma setki strona, wypowiadaja sie naprawde dobrzi goscie od PSa, a i tak nie sa w stanie podac spoosbu na zroibenie zdjecia w jego stylu.
Nie czytałem akurat tego (możesz zalinkować?), ale znam z parunastu innych for takie dyskusje. Wszyscy biorą jakiekolwiek zdjęcie, zrobione w zastanym albo beznadziejnie poświecone i próbują robić DejwaHilla. A 75% całej tajemnicy tkwi w świetle: zwykle dominuje błyskiem nad zastanym w dzień, w słońcu (co już zapewnia specyficzny wygląd), do tego ringflash który też swoje robi (jak się używa z głową, a nie nawala z całą mocą) i świetne oświetlnie każdej postaci z osobna...
tutaj masz S4INT linka do watku na retouchpro.
To co mowisz to 100% prawdy. Podstawa jest oswietlenie. Warto zajzec na storne Dava Hilla do dzialu backstage i tam podpatrzec na filmach jak swieci.
witam
dzięki Piotr za próby co do Dava Hilla czytalem i widziałem , tam wychodzi stara prawda dobrze naświetl a później robisz co chcesz- nie ma co kryć sprzęt gra duza role.
pozdrawiam Darek
Skontaktuj się z nami