18 sierpnia jadę na Ukrainę , a dokładnie Czarnobyl. Informuję wcześniej, bo może ktoś potrzebuje jakiś rzeczy, np. zdjęć z tamtego miejsca, to proszę tu pisać. I otwieram dyskusje na temat tego miejsca.
Szukaj
18 sierpnia jadę na Ukrainę , a dokładnie Czarnobyl. Informuję wcześniej, bo może ktoś potrzebuje jakiś rzeczy, np. zdjęć z tamtego miejsca, to proszę tu pisać. I otwieram dyskusje na temat tego miejsca.
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Wybierasz się na własną rękę załatwiając całą wyprawe i pozwolenia na strefy czy jakaś podróż z biura organizowana dla turystów głównie ukazująca Prypeć i ogółem Czarnobyl?
Ja ze znajomymi planowaliśmy się zebrać w tym roku ale plany przełożone na przyszły tylko, że byśmy mieli większość zezwoleń jak dla mnie warto pojechać tam jak najszybciej bo już wiele z Czarnobyla usunęli i pozbywają się wraków itp.
|| D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||
Też myślę, że to ostatni dzwonek na Czarnobyl, po pierwsze sarkofag ma już swoje lata i lada dzień mogą po prostu wprowadzić całkowity zakaz wstępu do Prypeci i okolic podpierając się rzekomym zwiększonym promieniowaniem. Jeśli uzbierają fundusze na budowę nowego sarkofagu to pewnie ze 2-3 lata góra i będzie można zapomnieć o wycieczce do Czarnobyla bo zamieni się on w jeden wielki plac budowy.
FF + szkła
Byłem , wróciłem.
Niedługo film i zdjęcia.
Nasza wycieczka była jedną z ostatnich, zgłoszona jako grupa badawczo-naukowa... bo wycieczek jako wycieczek już nie wpuszczają.
Od października ZONA ma już być zamknięta... na kilka lat... ponieważ już widziałem początki budowy nowego sarkofagu.
Także ostatni dzwonek na wyjazd, ale nie będzie łatwo z pozwoleniem.
Czemu zdecydowałeś się na film cz-biały? Przecież tam jest tak zielono. Jak długo byłeś w mieście? Mi zabrakło siły na szpital było 40 stopni w cieniu w czerwcu w zeszłym roku.
F5 z MF-28, d700, D300, SB-900 Magnifax 4 C-41 i RA-4
Fajny film. Jednak zdjęcia robią większe wrażenie.
Tutaj jest... podpis
Możesz pokrótce opisać zasady, jakie obowiązywały na Twojej wyprawie? Jedziemy w połowie listopada, chcę się dobrze przygotować![]()
Kumple byli we wrześniu i sporo się pozmieniało względem naszego wyjazdu 2 lata temu.
Wówczas można było po Prypeci przemieszczać się swobodnie, w/g własnego uznania lub iść za przewodnikiem. Nie muszę mówić jakie to dawało mozliwości
Obecnie nie ma chodzenia samopas, grupa przemieszcza się w całości.
Ponadto także zostało potwierdzone, że wycieczek jako takich już nie organizują - to są wyjazdy "naukowe"
Przy sarkofagu już stoi dźwig więc widać, że będą się brać za remont sarkofagu.
Są też plusy - zamiast do portu rzecznego obecnie prowadzą grupę do stacji kolejowej "Janów" jeśli dobrze pamiętam. Znacznie ciekawsze miejsce niż port rzeczny.
Skontaktuj się z nami