Szukaj
Również 9 bardzo mi się podoba. Oddaje ducha dawnych lat tego festiwalu![]()
Artez - obudziłeś w Nas wspomnienia starego Jarocina a to już coś!
Większość zdjęć dość ładnie i schludnie podana. Niestety głównie z centralnym kadrem. Mogą być poprostu. Ale jak czytam zdjęcia z Jarocina to chcę oglądać zdjęcia jak 9, która ma klimat. Tu czuć ten festiwal, który chyba jednak mocno zgrzeczniał.
Wiadomo ze Jarocin dzis a 20 lat temu to inna bajka, zarówno muzyczna jak i kulturowa. Kiedyś to był jeden z pierwszych festiwali/koncertów gdzie grały "zakazane" kapele, jechali ludzi którzy nie potrafili się odnaleźć w PRL i robili to troche na zasadzie buntu przeciwko temu co było dookoła. Cały festiwal - zarówno wykonawcy jak i osoby które tam jeździły były inwigilowane przez służby - do tego stopnia ze służby bezpieczeństwa współtworzyły(popierały) grupy skinhedowskie mające w jakiś sposób rozwalić "tamtejszą wolność". Dzisiaj to po prostu dobry festiwal/koncert muzyki z nutką old-skulu - rzeczywiście ugrzeczniony ale dalej można posłuchać dobrej muzyki i się dobrze pobawić. Czarno-białe fotki dobrze oddają klimat Jarocina.
Widzę, że średnia wieku w "Jarocku" mocno wzrosła w porównaniu z latami 80-tymi. Też bardziej mi się podobają te czarno-białe fotki. Wklejaj więcej jak masz!
Wszystkie zdjęcia są bardzo dobre. To nie twoja wina, że klimat na kolorowych jest grzeczny aż się rzygać chce. Ale, że duch w narodzie nie ginie, czarno białe prace ratują klimat "prawdziwego" festiwalu w Jarocinie.
A "rów" jest rewelacyjny.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Skontaktuj się z nami