Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Domyślnie

tak, dowiedz sie najpierw jakiego softu uzywa, bedzie latwiej cos dobrac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    Uparł się że chce mocną (możliwie najmocniejszą) grafikę - dlatego zastanawiam się tylko, czy jest sens polecać mu takiego Quadro za ~7 tysięcy zł, czy uświadomić go że nie zobaczy ŻADNEJ różnicy kupując coś "cywilnego", GTX590 czy 6990 za jedną-trzecią cenę Quadro.
    To już teraz mogę powiedzieć, że nie zobaczy ŻADNEJ różnicy. Dylemat GeForce/Quadro dotyczy tylko i wyłącznie obróbki grafiki 3D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    "będzie głównie archiwizował i edytował zdjęcia medyczne, i zapisy wideo np z operacji (też edytował i archiwizował)". Tyle wiemy. Po weekendzie może uda mi sie dowiedzieć w jakich programach pracuje, jakiej wielkości i jakości są to materiały
    Nie będzie potrzebował więcej (karta graficzna), niż fotograf ślubny do obróbki. Po co mu karta za 10 tysi do archiwizowania fotek rentgenowskich i fotek zrobionych cyfrówką w czasie zabiegów lub operacji, a nawet filmów. Co on ma zamiar tam edytować? Z doświadczenie wiem, że takie zdjęcia co najwyżej się zmniejsza, że by wrzucić do prezentacji lub kadruje.

A jak zapytasz się jakich programów będzie używał, to na bank zapyta, który byłby najlepszy.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kol. Azazel85, to w ogóle nie ten kierunek sprzętowy, jeśli chodzi o przetwarzanie video.

Tu masz stosowne linki:

http://www.matrox.com/video/en/produ...amily/mxo2_le/
    http://www.wamm.pl/matrox-mxo2-p-165.html

No i razem z oprogramowaniem, to już będzie solidny kawał pieniądza do wydania.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie pytajcie mnie proszę po co mu to
    Wiem że mówił że chce mieć coś jak najmocniejszego i tyle.

Może ma dotację unijną, której jak nie wyda w całości to zwrócić będzie musiał, więc przepłaceniem się nie martwi...nie wiem

Ok, postaram się ustalić co się da.

A ten Matrox, co on dokładniej daje? Poza "zamień swoje VHS w DVD"?
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To profesjonalne urządzenie do przechwytywania i obróbki video, które w zestawieniu z oprogramowaniem Adobe Premiere Pro stwarza wręcz nieograniczone możliwości żonglerki strumieniem video i audio, jak również dowolnego montażu tego materiału, również przygotowywaniu nośników optycznych.

http://www.graficzne.pl/index.php?p1...ng-win-mac-lic

Jeśli facet podchodzi poważnie do tematu, to ten zestaw jest dla niego.

PS.
    A, przypomnę jeszcze, że Matrox, to najsolidniejszy producent urządzeń do przetwarzania obrazu i w dodatku kanadyjski, a nie rodem z PRC.
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Tak całkowicie poza konkursem zapytam: edytować zdjęcia rentgenowskie??? Po co i w jakim celu? Zdjęcie RTG to wynik badania i tutaj raczej odpada ingerencja. Mam to samo tylko w przemyśle - zdjęcie jest dowodem.

Domyślnie

możne do obróbki CT? czyli składanie poszczególnych klatek do kupy ...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Toki, rozwiniesz nieco wątek? Defektoskopia?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów