Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mamiya RB67

Domyślnie Mamiya RB67

Od niedawna bawię sie "erbetką" (Pro SD, ksywka "prosiaczek") i po doświadczeniach ze standardem 90mm zamarzyło mi się coś dłuższego, portretówka / krótkie tele. Interesyjącą propozycją na ten rozmiar klatki jest Sekor 180mm ale dla mojego aparatu są dwie wersje: Sekor C i Sekor K/L. I tu pytanie do obeznanych: Na który lepiej zapolować oraz co ważne: Powyżej jakiej ceny nie interesować się? Ceny na eBayu to od 500-600 do 1500 złotych.

Z góry dzięki za informację
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

lepiej podpytaj w wątku pt analogowi ortodoksi w APARATACH TRADYCYJNYCH

Domyślnie

Nie, to jest dział o analogowych Nikonach i nie będę Mamiją zaśmiecał. Ktoś obeznany tu pewnie niebawem zajrzy.
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazgul Zobacz posta
    Nie, to jest dział o analogowych Nikonach i nie będę Mamiją zaśmiecał. Ktoś obeznany tu pewnie niebawem zajrzy.
    analogowi ortodoksi to jest o wszystkim, co jest analogowe. Ale akurat Mamiya nie jest tam na topie, możesz dostać po uszach

Domyślnie

najpierw zapytaj tam o Contaxa, pomocnicze pytanko powinno być w temacie Hassla a na koniec przebąknij coś o mamijce Może przejdzie

Domyślnie

K/L są nowszymi szkłami, z lepszymi powłokami i wszystkim co wiąże się z lepszoscią nowszości. wypuszczone razem z SD są ostatnim krzykiem dzikich kaczek.

tylko to straszna krowa jest, ja robiłem portrety na 127mm i było naprawdę przyjemnie, a 127/3.5 K/L jest uznawana za jedno z lepszych szkieł z serii. drugim wybitnym jest podobno 210 apo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    K/L są nowszymi szkłami, z lepszymi powłokami i wszystkim co wiąże się z lepszoscią nowszości. wypuszczone razem z SD są ostatnim krzykiem dzikich kaczek.

tylko to straszna krowa jest, ja robiłem portrety na 127mm i było naprawdę przyjemnie, a 127/3.5 K/L jest uznawana za jedno z lepszych szkieł z serii. drugim wybitnym jest podobno 210 apo.
    Krowiastość jest tu akurat drugorzędna, i tak głównie planuję używać ze statywu, z ręki bardziej z 90 będę korzystał. No to poluję na K/L w dobrej cenie ))

Dzięki

Domyślnie

pytaj na forum KOREX- tam jest najwiecej uzytkownikow tego typu sprzetu.
    Jesli chodzi o cene to 1500 jest mocno przesadzoną ceną.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    pytaj na forum KOREX- tam jest najwiecej uzytkownikow tego typu sprzetu.
    Jesli chodzi o cene to 1500 jest mocno przesadzoną ceną.
    O, zapomniałem o tej stronce, dzięki

Domyślnie

z tego co sie orientuje do RB , powinienes kupic Sekor C.
    a cenowo to za 1500zl na pewno fajny egzemplarz wyrwiesz
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni