Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Samotność w ramadanie

Jestem ciekaw Waszych opinii. Co skopałem, co mogłem zrobić inaczej, lepiej.

Dziękuję bardzo
    Pozdrawiam,
    Darek
    Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś Łaskę, czy Laskę.

Domyślnie

Przede wszystkim, wyprostowałbym je, jako wyznacznik traktując prawy rant... futryny?

Domyślnie

Ło matko, ależ z Was trzeba wszystko ciągnąć. Naprawdę jest aż tak kiepsko, że szkoda Wam klawiatury?
    No dobra, jest delikatnie krzywo, ale chyba to nie dyskwalifikuje tego zdjęcia?

Domyślnie

Jasne że nie, jednak ja się nie znam na tego typu zdjęciach, nigdy sam nie robiłem, niewiele też ich widziałem, tak więc wypowiadam się z czysto laickiego punktu widzenia, a pochylenie rzuciło mi się w oczy. Poza tym nie do końca leży mi tytuł wątku. Bardziej mi to wygląda na przycupnięcie na schodku w drodze z zakupów (worek) aniżeli samotność, szczególnie w tych radosnych barwach ta samotność taka sobie.

Domyślnie

Tak naprawdę to kobieta żebrała. Niestety nie miałem czasu, żeby poczekać na "ofiarę", tak to niestety jest na wycieczkach tego typu.

Domyślnie

ogólnie ładne zdjęcie.
    Ja bym tylko widział inaczej kadr.
    W poziomie, pstrykane na wprost postaci , drzwi też całe ( jak masz ) ,ale widziane od frontu , niesymetrycznie siedząca z prawej strony kobieta, dużo białej ściany po lewej. \(lub lepiej kobieta po lewej skoro patrzy w prawo, a biała ściana po prawej - kierunki tak jak patrzę na zdjęcie). Pytanie jak wyglądał mur i czy byłoby na to miejsce...
    Ale i tak jest ok.
    Pozdr
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Dzięki Fufinek.
    Pewnie masz rację, tylko na wprost to "se ne da", za wąsko tam było, taki klimat południa Próbowałem w poziomie, ale wtedy postać jakoś dziwnie ginęła i poszło do wora ( może zbyt pochopna decyzja )

Domyślnie

zdjęcie jako takie poprawne, natomiast jeśli chodzi o moje prywatne preferencje, to wolałbym szerokim kątem z bliska, tak żeby pokazać więcej otoczenia. Ja po prostu jestem ciekawy kontekstu, którego brakuje przez wąski kąt widzenia obiektywu. Trochę też to zdjęcie sprawia wrażenie "niezdecydowanego" w sensie: podejść bliżej, a może jednak z ukrycia...
    CO oczywiście nie zmienia faktu, że mi się to zdjęcie podoba

Domyślnie

No i zostałem rozgryziony Fakt, mam problem z robieniem takich zdjęć "na bezczelnego", tym bardziej w krajach arabskich. Wcześniej chciałem zrobić zdjęcie grupce arabek to mnie pogoniły i nawet dinary nie pomogły

Domyślnie

ja myślę, że to nie jest Twój problem, tylko ogólny problem. Trzeba mieć "socjalizowanie się" we krwi, żeby ot tak robić tego typu zdjęcia i mieć aprobatę modela. Chociaż...polecam lekturę "Fotografii portretowej bez tajemnic" B. Peterson'a, moim zdaniem świetnie wytłumaczony sens inwestycji w relacje z ludźmi to raz, a dwa dobrze zdiagnozowane powody czemu czasami "nie wychodzi". Moim zdaniem sporo pożytecznej wiedzy, która może przełożyć się na lepsze portrety społeczne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów