Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Nikon D3 err

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werdys Zobacz posta
    Dokładnie. Co więcej z przebiegiem ok. 150.000, czyli w połowie gwarantowanej drogi.

jakiej drogi ?????

Domyślnie

generalnie chodziło mi o spowodowanie, żeby lustro się podniosło a migawka otworzyła (jakkolwiek to realizując, można i przez czas B). Tylko, że to może o tyle nie dać miarodajnych rezultatów, że nie dzieje się za każdym razem jak zrozumiałem. W każdym razie życzę, żeby nie była to migawka, ale jakbym miał obstawiać to na nią właśnie bym stawiał w największym stopniu (drugie miejsce mechanizm lustra) po wykluczeniu problemów z zasilaniem

Domyślnie

mam nadzieje , że nie obraziłes się na mnie, że powiedziałem Ci na Ty ale na tym forum chyba panuje zasada , że mówimy sobie na Ty
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    mam nadzieje , że nie obraziłes się na mnie, że powiedziałem Ci na Ty ale na tym forum chyba panuje zasada , że mówimy sobie na Ty
    Ja to wole po Nicku się Simil zwracać niż Tykanie ale to jak kto woli . Co do podnoszenia migawki w menu, nie działa tak jak w LV. Czyli migawka się nie unosi tylko lustro.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

jesli uraziłem przepraszam , u mnie jakos działa funkcja ta podnosi lustro i otwiera migawke
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

co wskazywałoby na to, że się migawka zacina

Domyślnie

Look, hmm a czy zacinanie migawki oznacza jej zepsucie i wymianę czy naprawę?

Simil nie uraziłeś, po prostu jestem wyczulony na zwroty typu " o czym Ty mówisz "

Domyślnie

z tego co mi wiadomo, wymienia się cały zespół migawki, jest to element którego nie można naprawić. Osobiście nie zetknąłem się z takim problemem w cyfraku, ale w analogowym nikonie kiedyś dawno temu coś takiego mnie spotkało i również wymieniono cały zespół migawki

Domyślnie

No to jednak wymiana migawki. Coś mętnie tłumaczą, że jak aparat zapisuje wiele errorów to wymieniają migawkę ( podłączają do sprzętu diagnostycznego). Hmm nie znam się na serwisie D3, ale wygląda na to, że nawet nie zaglądają do środka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    No to jednak wymiana migawki. Coś mętnie tłumaczą, że jak aparat zapisuje wiele errorów to wymieniają migawkę ( podłączają do sprzętu diagnostycznego). Hmm nie znam się na serwisie D3, ale wygląda na to, że nawet nie zaglądają do środka.
    Mariuszu współczuję, po prostu masz pecha, nie słyszałem dotąd nigdzie aby po takim przebiegu w D3 padła migawka, dowiedz się w serwisie czy czasami mimo braku gwarancji na cały aparat, będziesz mógł skorzystać z gwarancji na samą migawkę, Nikon podaje że wytrzymuje 300 tys ( chyba się nie mylę ) ponieważ jest to wiele poniżej wielkości podawanej przez Nikona żądaj wymiany w ramach rękojmi producenta, lub tego typu zaspokojenia Twoich praw, nie wiem tylko jak się to przełoży na praktykę

pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów