Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: D200 vs D2X

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D200 vs D2X

Watek wałkowany na forach zachodnich.
    Jestem ciekaw waszych opinii ale tylko w kwesti obrazowania.
    POMIŃMY ŁASKAWIE BUDOWĘ, AF I SZYBKOŚĆ.

pozdrawiam i zapraszam

Dlaczego zakładam taki lamerski watek ?
    Zastanawiam się jak umoczyć kasę w sprzęcie firmy na którym nie da się robić zdjęć przyrodniczych i sportowych.
    Innymi slowy stoje przed dylematem następny słoik czy pucha.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Zaczekajże jeszcze z miesiąc, może jednak na PMA coś się pojawi. Nawet jak nie będziesz chciał wtopić aż tyle, to pewnie D2X-y potanieją.

Domyślnie

za miesiąc to mi ptaki przylecą
    Nie ukrywam że wolałbym szkło. No i jest to jakiś sposób na zmniejszenie napiecia zwiazanego z oczekiwaniem
    Ostatnio edytowane przez jurgen ; 06-02-2007 o 19:31

Domyślnie

"Zastanawiam się jak umoczyć kasę w sprzęcie firmy na którym nie da się robić zdjęć przyrodniczych i sportowych. "
    Hehe

Z tego co ja przynajmniej widzę(jako użytkownik d200) w porównaniu do nefów i ipg-ów z D2X widzianych w necie itd. Obraz w nefach czy tam jpg-ach z D2X jest dużo czystszy, szczególnie na wysokich ISO[i nie chodzi mi tutaj o wielkość szumu](gdzie to w D200 szum składa się z obrazu i jakichś farfocli typu banding w nim zawartych). Matryca D2X daje lepszy, płynniejszy obraz z którego można więcej wyciągnąć… W cieniach, czy światłach jest to co przywykłem widzieć w D70 czyli kupa obrazu… W D200 więcej tam bandingu…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Poza tym przede wszystkim D2X ma chyba mniejszy ten filtr jakiś tam..., bo nefy są sporo ostrzejsze.
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Na ten moment to brałbym szkło. Szkło - to szkło - rewolucji jakiejś nie należy się tu raczej spodziewać, na Allegro ładne 200-400/4VR leży sobie w nienajgorszej cenie (o ile oczywiście możesz kupić na firmę).

A z puszkami różnie to może być - a nóż Nikon wreszcie ruszy d... i jakąś niesamowicie cudowną matrycę wysmażyć raczy?

Domyślnie

myślę o 300/2.8 VR czarnym
    wiecie pasowałby do 600/4 (również czarny)
    heheh
    światło 2.8 traktuje chyba piorytetowo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Na ten moment to brałbym szkło. Szkło - to szkło - rewolucji jakiejś nie należy się tu raczej spodziewać, na Allegro ładne 200-400/4VR leży sobie w nienajgorszej cenie (o ile oczywiście możesz kupić na firmę).
    tu akurat zgodze sie w 100% dobre szkło moze odmienic aparat z ktorego wydawałoby sie iż nie da sie juz nic wyciągnac i cokolwiek nie wymyslą z puszkami to topowe szkła sie jednak nie zmieniają od lat...

a nóż Nikon wreszcie ruszy d... i jakąś niesamowicie cudowną matrycę wysmażyć raczy?
    naprawde wierzysz w to co tu napsiałes w sensie przewidywanej przyszłosci ograniczonej horyzontem liczonym w kilku miesiącach?

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Oj. Młody jeszcze jesteś i życia nie znasz. Mój znajomy właśnie wydzwania po różnych ludziach, bo chce za stosunkowo niewielkie pieniądze posprzedawać pewne środki trwałe, żeby po likwidacji firmy nie zwracać całego VATu z faktur zakupowych za te środki trwałe. Jak je kupował, to był to majatek, a teraz po kilku latach, jest już praktycznie zamortyzowany, ale jeśli go nie sprzeda, to będzie musiał oddać cały VAT z faktur zakupowych. Takie prawo mamy niestety.
    nie wiem kto mu to powiedział ale ja jak likwidowałem firmy w kraju zostało mi troche sprzętu i podatek dochodowy oraz VAT zwróciłęm tylko od wartosci szacunkowej na dzien zamkniecia firmy czyli moze ona byc niewielka a nie wartosci z dnia zakupu.... niech moze sie wybierze do urzedu to mu wyjasnią co i jak, u mnie to robiła księgowa i nie przypoiminm sobie abym majątek im oddawał

lub niech zrobi raporty likwidacujne antydatowane
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 13-02-2007 o 22:17
    C Digital 17-200 F/1.4 f/1.8 f4 L IS i kilka dupereli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    Zastanawiam się jak umoczyć kasę w sprzęcie firmy na którym nie da się robić zdjęć przyrodniczych i sportowych.
    Innymi slowy stoje przed dylematem następny słoik czy pucha.
    Ojjj tu się pozwolę nie zgodzić.

D70 i tylko odrobina chęci a mozna np tak:

http://onephoto.net/uploads/carramba..._przekaska.jpg

http://onephoto.net/uploads/carramba/370815_881628.jpg

http://onephoto.net/uploads/bluesbir..._gal_rajd1.jpg

http://onephoto.net/uploads/bluesbir...al_perlowo.jpg

http://onephoto.net/uploads/bluesbir...gal_proste.jpg

A to tylko mały wycinek i to niekoniecznie najlepszy. Rewelacja to to nie jest, ale robić się napewno da i to przez niedzielnego pstrykacza. Zaawansowany amator napewno mógłby wyciągnąć sporo więcej.
    Więc proszę nie marudzić na szumy,powolność itp. tylko najpierw spróbowac samemu.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Więc proszę nie marudzić na szumy,powolność itp. tylko najpierw spróbowac samemu.
    Andrzeju, nie wygłupiaj się Przecież jurgen odwala nam tu na forum takie "Naszonal Dżiołgrafik" ze swoich D70 i D200, że klękajcie narody
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 07-02-2007 o 14:18

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów