Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Free Ride

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Free Ride

Witajcie.
    Moje 2(lub 3 jeśli zaliczymy też MTB do tej kategorii) podejście do free ride
    Jak Wam się widzi?

Pozdrawiam
    Mateusz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

lampiszon na lampiszonie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekate Zobacz posta
    lampiszon na lampiszonie
    A co z tym złego?
    Skoro nie ma szans ich schować, to niech przynajmniej coś wnoszą do zdjęcia
    Próbowałem je usunąć żeby zobaczyć jak będą wyglądać bez, ale stwierdziłem że z wyglądają lepiej
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

ja bym jednak powycinała, w takich krzakach to kilka kliknięć, a to raczej wygląda jak niedociągnięcie niż jak zamierzony efekt

a na 2 brzydki cień na dole i w ogóle jakoś mi się nie widzi ta fotka

Domyślnie

Zgadzam się z hekate... lampiszony drażnią
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

lampy, lampy, lampy - dawać więcej lamp! świecą za ostro i zza bliska przez co sporo przepałów i bardzo ostre cienie. na #2 rozumiem że gdyby rider zasłonił lampe po lewej to byłaby fajna kontra, ale w tej chwili powiedz co wnoszą do zdjęcia te lampy? Na żadnym zdjęciu nie budują klimatu, ani nie stanowią jako dodatkowy element rownowagi dla ridera tylko przeszkadzają.
    wracaj z lepszymi ustawieniami w miejsce z 3 i 4 foty bo skałka i ten mur mogą mieć potencjał i nie bój się szerszych ujęć (ale z dalsza a nie z 1m bo to przerysowuje)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    lampy, lampy, lampy - dawać więcej lamp! świecą za ostro i zza bliska przez co sporo przepałów i bardzo ostre cienie. na #2 rozumiem że gdyby rider zasłonił lampe po lewej to byłaby fajna kontra, ale w tej chwili powiedz co wnoszą do zdjęcia te lampy? Na żadnym zdjęciu nie budują klimatu, ani nie stanowią jako dodatkowy element rownowagi dla ridera tylko przeszkadzają.
    wracaj z lepszymi ustawieniami w miejsce z 3 i 4 foty bo skałka i ten mur mogą mieć potencjał i nie bój się szerszych ujęć (ale z dalsza a nie z 1m bo to przerysowuje)
    na zdjęciu 3 jest pień drzewa nie skałka
    niestety nie ma szans tam na szersze ujęcia gdyż las jest dość gęsty i jak tylko cofnę się bardziej to będę miał drzewa zasłaniające ridera.

Domyślnie

Zdecydowanie lampy przeszkadzają, wystarczyło je odsunąć dalej (powstało by niej nachalne światło), ustawić troszkę inaczej pod innym kontem, zmienić miejsce itd itd .
    Tłumaczenie że nie ma gdzie w lesie schować lamp jest hmm wybacz ale śmieszne ....
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

za przedmówcami - zdecydowanie za duzo lamp w tym wszystkim. Poszedłbym w kierunku jakości błyskania a nie ilości lamp. Bo dokładnie to samo można rozpracowac na dwie lampy i dodatkowo nie miec ich w kadrze - albo miec tylko jedną ale sensownie umiejscowiona.

Domyślnie

Przesadziłeś Mateusz z tymi lampami. Na większości zdjęć są kompletnie zbędne. Tłumaczenie, że nie dało się ich ukryć do mnie nie przemawia (6. zasada Kaizen - "Mówienie, że czegoś się nie da zrobić jest zbędne"). Jakbyś się czuł oglądając na filmie futra mikrofonów, blendy, reflektory i inne duperele. Każdy reżyser mógłby się tłumaczyć, że tego nie dało się schować.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów