Ponieważ to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich gorąco powitać!
Niestety los chciał, że uderzam do Was "na dzień dobry" z problemem, a ponieważ nie chcę zakładać nowego posta to postanowiłem podpiąć się pod już istniejący na temat gripa do D300.
Wczoraj odebrałem towar - grip Newell MB-D10, podpiąłem go pod aparat i... jego zachowanie jest dalekie od ideału.
1. Po włączeniu aparatu pojawia się dźwięk jakby od razu ustawiany był AF choć nie jest wciśnięty żaden spust migawki.
2. Robiąc zdjęcie nie wyświetla się jego podgląd (po odłączeniu gripa wszystko wraca do normy)
3. Nie można wejść do menu podglądu zdjęcia, ba, do menu opcji również nie. Nie działa przycisk INFO i aparat działa dziwnie wolno (ustawia AF z dużym opóźnieniem)
4. Na gripie działają kółka nastawne ale nie działa zupełnie spust migawki
Używam oryginalnych baterii Nikon i mam wgrany najnowszy soft. Być może ktoś z Was miał podobny problem. Może trafiłem pechowo na walnięty egzemplarz? Wiem, że najlepiej kupić orginalny grip ale zaznaczę, że na zamiennik zdecydowałem się dlatego, że będzie on używany raptem kilka razy w miesiącu podczas zdjęć na meczach więc nie potrzebuję "woła roboczego"
Pozdrawiam /Łukasz
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami