Fajny teścik, ja mam tylko pytanko o dokładne dane szkła... 1,8/1,4? Który model dokładnie?
Szukaj
Fajny teścik, ja mam tylko pytanko o dokładne dane szkła... 1,8/1,4? Który model dokładnie?
Swietny materiał pogladowy dla laika ( dla mnie )
Sporo mi uzmysłowiły te " rosnące trampki "
Dzieki ze Ci sie chciało
PS.: to robione na małej klatce , tak ? z uwzglednieniem przeliczenia ?
Ostatnio edytowane przez krecik333 ; 02-08-2011 o 10:40
[ D5000 +N50 1.4 AF-S +N18-55kit +2xSB28 -- głównie portrety - studio i plener ]
i na pewno w ciągu najbliższego miesiąca pojawi się pytanko - "który z nich do portretu ?"
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Jakoś nie widzę, żeby się ta krzywda działa na 35. :P
Sam mam 35 i 50, ale któregoś się chyba pozbędę.
Ostatni ciasny portret bardzo dobrze pokazuje dystorsje szerokiego kąta - z ładnie zarysowanej twarzy robi się jajko. 35 mm powinno być zakazane w tego typu fotografiiBardzo dobry test, zdecydowanie bardziej poglądowy niż wszystkie prezentowane w standardowych opracowaniach, chętnie zobaczyłabym podobny przy wykorzystaniu Samyangów o analogicznych ogniskowych. Chociaż Samyang akurat nie produkuje 50tki...
Test i to co zostało zrobione jest o tyle rewelacyjne że bez pierdzielenia na sucho pokazuje co te szkłą dają. Jeden zobaczy przerysowania i zniekształcenia dyskwalifikujące szkło a drugi nic nie zobaczy. Jeden będzie musiał mieć 85 a drugiemu i 35 starczy do portretu. Bez takiego testu byłoby do bólu powtarzane że musi być 85 bo 35 zniekształca i ... niby to prawda ale kryteria nie dla każdego takie same)
z jakiej mniej więcej odległości robiłeś 2 set ?
P.s. Dzięki, że ci się chciało![]()
kurcze nie pamiętam, ale jak weźmiesz byle który z tych obiektywów sa szybko sprawdzisz - oczywiście fotki są bez kadrowania
nie mogę edytować pierwszego postu - fotka która jakimś dziwnym sposobem zniknęła
a na Image Shack jest - to dla czego nie mogę jej tu znów wkleić ??
http://imageshack.us/photo/my-images/146/135xc.jpg/
http://img146.imageshack.us/img146/3088/135xc.jpg
Ostatnio edytowane przez bogdi64 ; 22-09-2011 o 20:46
Skontaktuj się z nami