Widziałem te kruszynki tydzień temu jadąc do Turku, robią wrażenie. Orientujesz się może gdzie już zajechały?
Szukaj
Widziałem te kruszynki tydzień temu jadąc do Turku, robią wrażenie. Orientujesz się może gdzie już zajechały?
nic
to nie są koparkisą to zwałowarki - zasypują one dziury pokopalniane
mam taką niedaleko domu - odkrywka KWB Konin, ale teren kopalni jest chroniony i podejść do maszyn mogą nieliczni...
Prawdopodobnie są już na miejscu czyli w kopalni Adamów. Zwałowarka to ta pierwsze w konwoju a dwie następne to chyba właśnie koparki. Na odkrywce Koźmin też są takie i zdejmują one warstwe ziemi aż do pokładów węgla.
Tak. Na pierwszych dwóch zdjęciach są koparki a przed nimi jechała zwałowarka. W sumie były 3 maszyny, pierwsza zwałowarka a za nią dwie koparki ( wszystkie maszyny widoczne na ostatnim zdjęciu )
Pozdrawiam![]()
To dorzucę swoje 3 gr, bo mam do czynienia z takimi machinami, występuje tu owszem zwałowarka a to drugie to ładowarka, element "kopiący" urobek to koło czerpakowe, nazwa od czerpaków umieszczonych na obwodzie koła.
Zdjęcia spoko, ale gdzieś tu widziałem jakiś czas temu podobne maszynki, fotki robione nocą i to był prawdziwy odjazd.
Skontaktuj się z nami