Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Widziałem te kruszynki tydzień temu jadąc do Turku, robią wrażenie. Orientujesz się może gdzie już zajechały?
    nic

Domyślnie

to nie są koparki są to zwałowarki - zasypują one dziury pokopalniane mam taką niedaleko domu - odkrywka KWB Konin, ale teren kopalni jest chroniony i podejść do maszyn mogą nieliczni...

Domyślnie

Prawdopodobnie są już na miejscu czyli w kopalni Adamów. Zwałowarka to ta pierwsze w konwoju a dwie następne to chyba właśnie koparki. Na odkrywce Koźmin też są takie i zdejmują one warstwe ziemi aż do pokładów węgla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klekacz Zobacz posta
    Prawdopodobnie są już na miejscu czyli w kopalni Adamów. Zwałowarka to ta pierwsze w konwoju a dwie następne to chyba właśnie koparki. Na odkrywce Koźmin też są takie i zdejmują one warstwe ziemi aż do pokładów węgla.
    koparki są widoczne na dwóch pierwszych fotografiach (można je poznać po "kole z łopatami" na końcu maszyny. A widoczne na zdjęciach jadące za zwałowarką obiekty to stacje, przez które po taśmociągach doprowadzana jest ziemia do czoła zwałowarki

Domyślnie

Tak. Na pierwszych dwóch zdjęciach są koparki a przed nimi jechała zwałowarka. W sumie były 3 maszyny, pierwsza zwałowarka a za nią dwie koparki ( wszystkie maszyny widoczne na ostatnim zdjęciu )

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójkąt Trzech Cesarzy

Domyślnie

To dorzucę swoje 3 gr, bo mam do czynienia z takimi machinami, występuje tu owszem zwałowarka a to drugie to ładowarka, element "kopiący" urobek to koło czerpakowe, nazwa od czerpaków umieszczonych na obwodzie koła.
    Zdjęcia spoko, ale gdzieś tu widziałem jakiś czas temu podobne maszynki, fotki robione nocą i to był prawdziwy odjazd.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów