Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Flipside 300 czy 400?

Pilnie musze zamowic jakis plecak,
    do tej pory uzywalem jedynie toreb wiec temat jest mi zupelnie obcy.

Czy do Flipside'a 300 zmieszcze:
    D700+grip, 24-70/2.8, 85/1.4, zenitar 16fish, lampa,

Domyślnie

Polecam 400 (mam i używam). Troszkę inna konstrukcja plecaka, sporo pojemniejszy, a przy tym wcale nie "krowiasty". Do środka napchasz sprzęt (zostanie jeszcze troszkę miejsca - na jakieś 2-3 niewielkie stałki/lampe), na zewnątrz dość pojemna choć płaska kieszeń z przegródkami, mniejszymi kieszonkami itp. Po bokach siateczkowe kieszenie (dwie litrowe butelki wchodzą). Do tego dość wygodny pas biodrowy i piersiowy.

Dla mnie to plecek idealny poza faktem, że przestaję się do niego mieścić... Ale i tak prędzej kupie drugi gdzie się zmieszczę z tym co muszę niż sprzedam ten
    Pakuje do niego zazwyczaj D700+grip+70-200vr (razem zapięte) + 15-30 (albo sb900) + 85 1.4 + 50 1.4 + 35 1.8 + fish.

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Też śmiało mogę polecić Flipside 400 od Lowepro. Przede wszystkim jakość wykonania tej firmy jest na bardzo wysokim poziomie. Wszystko dopracowane, przemyślane tak, by chronić sprzęt elektroniczny w różnych warunkach. Nawet noszenie sprzętu w deszczu nie stanowi problemy, gdyż plecak jest wyposażony w pokrowiec, który bardzo sprawnie możemy zaciągnąć na całą powierzchnię plecaka.
    Natomiast jego głównym atutem jest możliwość korzystania z głównej komory, bez konieczności całkowitego zdejmowania. Luzujesz szelki i przekręcasz sobie go na biodrach na przód z zapiętym pasem biodrowym i dzięki temu można wydobyć swój aparat zmieniając przy tym obiektyw, czy inne akcesoria fotograficzne. Sam pas biodrowy jest zdecydowanie bardziej szerszy i tym samym stabilniejszy niż w mniejszych modelach. Jeszcze nie sprawdziłem jak się spisuję podczas jazdy na rowerze, ale m. in. z takim przeznaczeniem go zakupiłem.
    Tak ze bierz ten plecak a będziesz zadowolony.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

400-ka jest pakowna to prawda [widzialem ja u jendrusza ], tylko tak mysle co ja tam zapakuje?
    Szkiel wiecej nie potrzebuje, a placic i nosic w srodku powietrze tez nie ma sensu... -nawet tam netbooka nie wloze (

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Ja załadowałem dwie puszki z obiektywami 17-50 a druki ze stałką, lampę i było jeszcze miejsce na przynajmniej dwa może trzy obiektywy ok 18-70... Jest pojemny i mamy sporo pole manewru dzięki dobrze wykonanym przegrodom na rzepy.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

Ja tam mieszcze netbooka (10 cali), nawet w neoprenowym kondomku - w tej zewnętrznej, płaskiej kieszeni. Wiadomo, nie można tym rzucać, ale zmieścić się bez problemu mieści.

Domyślnie

ja tez mam 10,1'' -zatem netbook wchodzi? [to by przewazylo o zakupie]

Domyślnie

No nie jest to kieszeń dedykowana temu, ale wejdzie spokojnie. Jak nakładam na niego neoprenowy futerał ktory go jeszcze troszkę "powiększa" - jak bez to bez problemu. Zresztą najlepiej idz do sklepu i sam zobacz. Albo może poszukaj kogoś z takim plecakiem w okolicy np na grupie regionalnej na forum - albo jak bywasz w kraku to możemy się umówić.

Domyślnie

Tak tez moge pochwalic 400 setke....polecam.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów