Pilnie musze zamowic jakis plecak,
do tej pory uzywalem jedynie toreb wiec temat jest mi zupelnie obcy.
Czy do Flipside'a 300 zmieszcze:
D700+grip, 24-70/2.8, 85/1.4, zenitar 16fish, lampa,
Szukaj
Pilnie musze zamowic jakis plecak,
do tej pory uzywalem jedynie toreb wiec temat jest mi zupelnie obcy.
Czy do Flipside'a 300 zmieszcze:
D700+grip, 24-70/2.8, 85/1.4, zenitar 16fish, lampa,
Polecam 400 (mam i używam). Troszkę inna konstrukcja plecaka, sporo pojemniejszy, a przy tym wcale nie "krowiasty". Do środka napchasz sprzęt (zostanie jeszcze troszkę miejsca - na jakieś 2-3 niewielkie stałki/lampe), na zewnątrz dość pojemna choć płaska kieszeń z przegródkami, mniejszymi kieszonkami itp. Po bokach siateczkowe kieszenie (dwie litrowe butelki wchodzą). Do tego dość wygodny pas biodrowy i piersiowy.
Dla mnie to plecek idealny poza faktem, że przestaję się do niego mieścić... Ale i tak prędzej kupie drugi gdzie się zmieszczę z tym co muszę niż sprzedam ten
Pakuje do niego zazwyczaj D700+grip+70-200vr (razem zapięte) + 15-30 (albo sb900) + 85 1.4 + 50 1.4 + 35 1.8 + fish.
Też śmiało mogę polecić Flipside 400 od Lowepro. Przede wszystkim jakość wykonania tej firmy jest na bardzo wysokim poziomie. Wszystko dopracowane, przemyślane tak, by chronić sprzęt elektroniczny w różnych warunkach. Nawet noszenie sprzętu w deszczu nie stanowi problemy, gdyż plecak jest wyposażony w pokrowiec, który bardzo sprawnie możemy zaciągnąć na całą powierzchnię plecaka.
Natomiast jego głównym atutem jest możliwość korzystania z głównej komory, bez konieczności całkowitego zdejmowania. Luzujesz szelki i przekręcasz sobie go na biodrach na przód z zapiętym pasem biodrowym i dzięki temu można wydobyć swój aparat zmieniając przy tym obiektyw, czy inne akcesoria fotograficzne. Sam pas biodrowy jest zdecydowanie bardziej szerszy i tym samym stabilniejszy niż w mniejszych modelach. Jeszcze nie sprawdziłem jak się spisuję podczas jazdy na rowerze, ale m. in. z takim przeznaczeniem go zakupiłem.
Tak ze bierz ten plecak a będziesz zadowolony.
|D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
"Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"
400-ka jest pakowna to prawda [widzialem ja u jendrusza], tylko tak mysle co ja tam zapakuje?
Szkiel wiecej nie potrzebuje, a placic i nosic w srodku powietrze tez nie ma sensu... -nawet tam netbooka nie wloze(
Ja załadowałem dwie puszki z obiektywami 17-50 a druki ze stałką, lampę i było jeszcze miejsce na przynajmniej dwa może trzy obiektywy ok 18-70... Jest pojemny i mamy sporo pole manewru dzięki dobrze wykonanym przegrodom na rzepy.
|D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
"Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"
widze,ze sie zmiesci: http://www.youtube.com/watch?v=r7H_B_i9zpg
Ja tam mieszcze netbooka (10 cali), nawet w neoprenowym kondomku - w tej zewnętrznej, płaskiej kieszeni. Wiadomo, nie można tym rzucać, ale zmieścić się bez problemu mieści.
ja tez mam 10,1'' -zatem netbook wchodzi? [to by przewazylo o zakupie]
No nie jest to kieszeń dedykowana temu, ale wejdzie spokojnie. Jak nakładam na niego neoprenowy futerał ktory go jeszcze troszkę "powiększa" - jak bez to bez problemu. Zresztą najlepiej idz do sklepu i sam zobacz. Albo może poszukaj kogoś z takim plecakiem w okolicy np na grupie regionalnej na forum - albo jak bywasz w kraku to możemy się umówić.
Tak tez moge pochwalic 400 setke....polecam.
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami