Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: koncerty

Domyślnie

135 pod cropem będzie troche mało wygodne. Sugerowałbym coś pokroju 70-200.

Domyślnie

czyli sigma, o której pisąłem>
    Dzięki i pozdrawiam

KkAaZz

Domyślnie

W lipcowym "Foto Kurier" jest obszerny artykuł autorstwa Adama Jędrysika na temat tego jak i czym fotografować koncerty. Prezentuje on na przykładzie swoich zdjęć jaki obiektyw do czego się przydaje. Polecam ten numer gazetki.

Ja postanowiłem zacząć od Nikkora 50mm 1.4f seria G i Sigmy 50-150 2,8f. na tyle mnie stać. Po pierwszym koncercie pochwalę się jak mi poszło.
    Ostatnio edytowane przez GarfieldPL ; 30-07-2011 o 11:34

Domyślnie

dzięki,
    poszukam sobie tego artykułu
    Dzięki i pozdrawiam

KkAaZz

Domyślnie

Uzywalem 24-70 - 35 1,8 - 85 1,4 wystarczylo, 70-200 nie wyciagalem nigdy z plecaka, moze dlatego ze artysci wciagali mnie na scene i stawiali np na podescie dla perkusji
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KkAaZz Zobacz posta
    Na aukcjach znalazłem w "przyzwoitych" cenach poniższe sprzęty i co wy na nie?
    Nikkor 85/1.4 D
    TOKINA o oznaczeniu AT-X 280 AF PRO , ogniskowej 28-80mm i stałym świetle F 2,8.
    SIGMA 70-200 F2.8 APO HSM
    Sigma APO DC 50-150mm F2.8 EX HSM
    Nikkor 135 f/2D
    Jeszcze nie wiesz co potrzebujesz, a już wybór ogniskowych sugeruje, że celujesz w średnie/duże imprezy. To chyba tak nie działa - najczęściej zaczyna się od koncertów klubowych, ze względu na niewielki problem z wejściem do fosy. A tam raczej szerokie szkło w cenie.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Uysy. Zobacz posta
    Jeszcze nie wiesz co potrzebujesz, a już wybór ogniskowych sugeruje, że celujesz w średnie/duże imprezy. To chyba tak nie działa - najczęściej zaczyna się od koncertów klubowych, ze względu na niewielki problem z wejściem do fosy. A tam raczej szerokie szkło w cenie.
    Szerokie szkło mam więc w tym zakresie jakoś daje rady. Faktycznie raczej niewielkie koncerty, bo i muza, której słucha mało osób. Jednak fajne zbliżenie, ryjek, itd. A od 70 to mam już taki szrot, że to tylko teściową mogę fotografować. Stąd 85 - stałka, lub coś 70-200
    k
    Dzięki i pozdrawiam

KkAaZz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów