Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Problem z D3s

Domyślnie Problem z D3s

Zgłupiałem. Od wczoraj w wizjerze wyświetla na czerwono "piorunek" od lampy. Nie mogę złapać ostrości, mimo, że body przekazuje "sygnał" do obiektywów. Nie wiem czy wpływ na to wszystko mógł mieć wczorajszy deszcz, czy ki czort. Resetowałem ustawienia z 10 i dalej to samo. Pooomocy.

Domyślnie

Nikt nie ma zadnego pomyslu?

Domyślnie

Sprawdź, czy nie masz zawilgoconych styków na sankach do lampy, dla pewności przetrzyj je szmatką. Domyślam się, że resetowałeś już aparat wyciągając akumulator?
    Z6, Z50

Domyślnie

Sprawdzałem styki, suszyłem, niestety dalej to samo. Resety i wyjmowanie aku. też nic nie przyniosło. Spróbowałem wgrać na nowo soft, niestety dalej to samo. Auto focus też nie działa, tzn. sygnał z body idzie do obiektywu, który reaguje, jednak ostrości nie łapie. Sprawdzałem SB-900 na D80 wszystko jest ok. to samo z obiektywami.

Domyślnie

Wskazany element "zapadł" się do środka. Jak myślicie ile może kosztować naprawa w serwisie ?

Domyślnie

Jeżeli ktoś może bardzo proszę o informację, gdzie szybko można reanimować sprzęt, może ktoś wie czy w Foto serwisie w Krakowie na Czapskich zrobią to od ręki ??

Domyślnie

No i już wszystko wiem. Wymiana autofocusa.

Domyślnie

i jakie koszta naprawy?
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Zdiagnozowali dlaczego padł AF? Wilgoć czy coś innego?
    Z6, Z50

Domyślnie

Body już jest u mnie W czwartek dostarczyłem do serwisu na Postępu, a w poniedziałek do południa było już do odbioru Naprawa i regulacja systemu autofocusa, naprawa systemu elektrycznego oraz wymiana wyklejek. Do tego wyczyszczona matryca wszystko w ramach gwarancji. Osobiście jestem bardzo zadowolony z serwisu w PL. No dobra, nie zapeszam

Uprawnienia umieszczania postów