Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: Statyw

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Statyw

Posiadam w tym momencie statyw Velbon CX440 który dopierałem jeszcze z D50 + pod kamerę ponieważ ma płynny ruch główki przy obrocie.
    Natomiast stałem się posiadaczem obiektywu 70-300VR gdy podebne go do D80 + postawie na statywie powiem szczerze że mam wrażenie że ten mój statyw to nie do tego .Górna cześć non stop drga przy nawet lekkim wietrze.

Więc pytanie do Was - jakie są Wasze propozycje na statyw w rozśadnej cenie , który będzie na tyl e stabilny aby utrzymać D80 + 70-300VR ??

Pzdr
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Domyślnie

Powiedz, a co dla Ciebie znaczy "rozsądna cena", dla jednego może to być 200 zł a dla kogoś innego 1000 zł i więcej
    D80; Nikkor 18-70 DX; Tokina: 12-24 A-TX, 300 AT-X f:4 (edit); Manfrotto 055DB+029MK; Lowepro Slingshot 200

pebees
    Gość

Domyślnie

Z tanich statywów, to GoldPhoto (np. coś takiego http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=526 , Gamling, prowizja dla mnie :P), a jeśli masz na wydanie z 5 stówek, to Manfrotto 055 (protoplasta tego GoldPhoto ). O pierwszym słyszałem sporo dobrego, o drugim mogę powiedzieć sporo dobrego

Domyślnie

a co sądziice o ofercie firmy : http://www.funsports.pl/ w zakładce statywy prof. i np. statyw o symbolu 663s
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

pebees
    Gość

Domyślnie

Oneil osobiście jeśli miałbym wybierać z GoldPhoto i tych 663 to wybrałbym GoldPhoto.

Domyślnie

Ja mam GoldPhoto i jest ok.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

http://allegro.pl/item177117412_144c..._pro_1174.html Knight Pro-1174 - sam taki zamowilem jakosciowy odpowiednik manfrota tyle ze duzo taniej

Domyślnie A co w góry?

Statyw jest ważny i fajny, ale gdy nosi się wszystko na pleach (i ma się wybór - statyw czy jedzenie/woda) ważna staje się waga.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym zakresie? Jaki sensowny, lekki, statyw warto kupować? 3 kg statywu z głowicą to sporo.

W.
    --
    D80, SB-800, N 105 VR Micro/2.8, N 70-300VR, T 17-50/2.8, pierścienie Kenko i trochę drobiazgów

Domyślnie

W góry to VR najlżej wychodzi

Jeśli jednak musi być statyw to wole dźwigać 2kg więcej i mieć coś stabilnego. Choćby to, że w górach często mocno wieje - masa się bardzo przydaje. Jak dla mnie to albo coś ciężkiego (w miarę) albo nic. Nie widzę sensu rozwiązań pośrednich, po co taszczyć coś co się nie przyda.

Ten Knight Pro-1174 fajny, bardzo podobny do mojego zestawu GoldPhoto tylko wyraźnie tańszy. No ale mniejszy jest.
    Ostatnio edytowane przez noktoto ; 02-04-2007 o 12:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    W góry to VR najlżej wychodzi
    To też, ale z VR ciężko się robi zdjęcia np. w nocy na długich czasach

Jeśli jednak musi być statyw to wole dźwigać 2kg więcej i mieć coś stabilnego. Choćby to, że w górach często mocno wieje - masa się bardzo przydaje. Jak dla mnie to albo coś ciężkiego (w miarę) albo nic. Nie widzę sensu rozwiązań pośrednich, po co taszczyć coś co się nie przyda.

Ten Knight Pro-1174 fajny, bardzo podobny do mojego zestawu GoldPhoto tylko wyraźnie tańszy. No ale mniejszy jest.
    Dlatego pytam czy jest jakaś lżejsza opcja (tytanowe cuś?) czy też trzeba rezygnować z jedzenia lub namiotu (w sumie statyw zamiast pałąków od namiotu.....)

W.
    --
    D80, SB-800, N 105 VR Micro/2.8, N 70-300VR, T 17-50/2.8, pierścienie Kenko i trochę drobiazgów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów