Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: Statyw

Domyślnie

a co powiecie o velbon df 50 lub 60? http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=1518
    starczy na d70s z tamronem 17-50, w przyszlosci z jakims nieduzym tele? bo na 600R mnie raczej nie stac
    D70s + Tamron 17-50mm f/2.8 + Tamron 55-200mm + SB600

Domyślnie

hej.

Moj braciszek ma silka, cosik sredniej klasy za okolo 300-400 zl, uzywalem go kilka razy i nie moge narzekac,
    zdjecia wychodza dobrze, nie sa poruszone.
    Tez jestem na etapie zakupu statywu, tylko moimi najwazniejszymi wymaganiami sa wysokosc i waga czyli
    dwa poniekad wykluczajace sie parametry, oczywiscie cena tez ma duze znaczenie.

Moim zdaniem nie warto przycinac na statywie, bo to sie pozniej odbije czkawka,
    jak potrzebujemy na juz na pare fotek to lepiej pozyczyc, poczekac - dozbierac kasy i kupic cos porzadniejszego...
    Osobiscie wole nie kupowac niz kupic cos co bedzie mnie denerwowalo, albo nie bedzie spelnialo moich oczekiwan.

Poszukuje wysokiego statywu, od 160 cm w gore i zarazem lekkiego, ale to niestety ma swoje wady...
    wysoki i lekki statyw traci na stabilnosci, znowu z drugiej strony potrzeba lekkiego statywu uwarunkowana jest
    wypadami na wyprawy, gdzie kazdy kilogram na plecach ma znaczenie.

Moim faworytem jest Silk 330dx z nastepujacych wzgledow:
    zbudowany jest z dobrych materialow, glowica metalowa (niestety nie znalazlem z jakiego metalu), nogi tytanowe,
    niska masa (1,6kg - nie wiadomo czy z glowica czy bez), 3kg udzwigu, cena wydaje mi sie przystepna- 350zl

Pozdrawiam GustawM

Domyślnie

mi chodzi cos takiego po glowie: http://www.allegro.pl/item179856648_...6kg_f_vat.html
    mial ktos kontakt cos o nim sadzi????
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

jako ekonomiczna wersja MF może być...kolega ma taki od paru lat jeszcze pod nazwą fangier
    trzeba tylko pamiętać żeby co jakiś czas podokręcać śrubki, dbać o głowicę i będzie oki
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

themoon - przynajmniej kilku uzytkownikow (na tym forum nie widzialem), chwali sobie ten statyw.

Domyślnie

i mi sie wydaje kompromisem ceny i mozliwoscu uzytecznych... hhmmm jeszcze pomysle...podobno statyw kupuje sie na dlugo wiec moze warto doinwestowac bo jeden mam kiedys przyoszczedzilem i teraz sie denerwuje jak chce zrobic zdjecie w pionie /obracanie aparatem za kazdym razem/
    dzieki za info pomysle pomysle i jak kupie opisze wrazenie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skagen Zobacz posta
    a co powiecie o velbon df 50 lub 60? http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=1518
    starczy na d70s z tamronem 17-50, w przyszlosci z jakims nieduzym tele? bo na 600R mnie raczej nie stac
    moim zdaniem albo na kulce albo na trzy wajchy...

Domyślnie

http://allegro.pl/item177117412_144c..._pro_1174.html Knight Pro-1174 - sam taki zamowilem jakosciowy odpowiednik manfrota tyle ze duzo taniej

Domyślnie A co w góry?

Statyw jest ważny i fajny, ale gdy nosi się wszystko na pleach (i ma się wybór - statyw czy jedzenie/woda) ważna staje się waga.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym zakresie? Jaki sensowny, lekki, statyw warto kupować? 3 kg statywu z głowicą to sporo.

W.
    --
    D80, SB-800, N 105 VR Micro/2.8, N 70-300VR, T 17-50/2.8, pierścienie Kenko i trochę drobiazgów

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów