Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A nowa 50-500 OS HSM nie jest przypadkiem lepsza niż 150-500?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    A nowa 50-500 OS HSM nie jest przypadkiem lepsza niż 150-500?
    Jak tylko weszła to miałem ją w roku 2010 na Góraszce - niestety ilość nieostrych zdjęć była dla mnie porażką

Domyślnie

Mhm - pytanie tylko czy to taka celność ogólnie tego modelu czy danej sztuki...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Mhm - pytanie tylko czy to taka celność ogólnie tego modelu czy danej sztuki...
    to była sztuka z Sigmy, niestety po tym doświadczeniu nigdy do głowy mi nie przyszło zapinać inny egzemplarz; no ale ja trochę skrzywiony jestem

Domyślnie

sigma mowicie?? macie moze gdzis fotki lotnicze pokazujace co to cudo potrafi?
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

wielkie dzieki! no to mam temat do przemyslenia
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Cena całkiem sensowna, gorzej z tym 6,3 na końcu. Też szukam długiego końca, ale nie wiem czy 500 na fx wystarczy na stalowe ptaki.
    Ostatnio starałem się robic N70-200/2,8+TC17II i raczej nie było szału.... Za szeroko jednak i jakość... hm... taka sobie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    Cena całkiem sensowna, gorzej z tym 6,3 na końcu. Też szukam długiego końca, ale nie wiem czy 500 na fx wystarczy na stalowe ptaki.
    Ostatnio starałem się robic N70-200/2,8+TC17II i raczej nie było szału.... Za szeroko jednak i jakość... hm... taka sobie...
    niestety, nie ma dłuższej alternatywy.
    Większość "nas-lotników" używa puszek dx celem "przedłużenia" ogniskowej i 500 wtedy daje radę; powyżej tego zakresu często przeszkadza już falowanie powietrza ( termika ). Ja używam do tych celów D3x ( 75% w trybie dx ) + 500; ale mam zawsze drugie body z czymś krótszym i tryb fx. Co do f6.3 to na stalowe ptaki nie jest żle bo nawet w tych obiektywach ze stałym f4.0 używamy przesłon 7.1-8.0, a przy śmiglakach to i same wychodzą f22.

Domyślnie

U mnie 3x odpada ze zrozumialych względów, N500 również. Sensownym wyjściem będzie używany D300 + właśnie 150-500. Co do przysłony to rzeczywiście to 6,3 nie jest tragedią pod warunkiem świadomego zakupu, z wiedzą do czego ma służyć. Niestety Nikon nie ma takiego szkła w systemie, a moja, wspólna droga z niezależnymi firmami rozeszła się bardzo dawno.
    No cóż, tak myślę, że można by było pożyczyć to szkło na Radom i wypróbować na początek z fx.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów