Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70
    Zbanowany
    Miasto
    Republika Południowej Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    Cena body nie ma znaczenia. Powiem tylko, ze każdy robi takim sprzętem na jaki jest go stać i wycieczki w te strone nie są zbyt sympatyczne, delikatnie mówiąc.

300/4,0 + TC2,0III może byc ciemno. Af może sie nie wyrabiać zakladając, że podepniesz ten konwenter. Jeżeli chcesz koniecznie z TC to celowalbym w kierunku 70-200+TC ale:

to też sensowna propozycja. Szklo bardzo chwalone na forum i docenione też przez lotnikow jak pamietam. Znajomy posiada właśnie do D90 i sobie chwali. Niestety kończy sie na 300mm i TC od nikona nie podepniesz.
    Można powiedzieć, że 5k to za mała kwota na sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Japanemikaton Zobacz posta
    Można powiedzieć, że 5k to za mała kwota na sprzęt.
    Jeżeli cena nie grałaby roli..... dlatego szukamy kompromisu cena/jakość/ogniskowa.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Jeżeli cena nie grałaby roli..... dlatego szukamy kompromisu cena/jakość/ogniskowa.
    Kompromisów jest wiele. Kto ma za Ciebie podjąć decyzję?

Domyślnie

Kompromisów jest wiele. Kto ma za Ciebie podjąć decyzję?
    Za mnie? Ja nie pytam i nie muszę podejmować decyzji... Proponuje czytać wątek ze zrozumieniem... A jest dość interesujący...

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Za mnie? Ja nie pytam i nie muszę podejmować decyzji... Proponuje czytać wątek ze zrozumieniem... A jest dość interesujący...
    Między Bogiem a prawdą szkoda 5k na głupie samoloty

Domyślnie

to samo można powiedzieć o portretach... szkoda 7 tysi na 85/1,4 na głupie portrety.... albo szkoda 15 tysi na 300/2,8 na głupie ptaszury czy inne jelenie lub jakieś sporty.....

edit:

aaaa zapomniałbym. Szkoda 15 tysi na D3s skoro D3100 też robi dobre zdjęcia....
    Ostatnio edytowane przez marciing ; 24-07-2011 o 23:28
    Nikon FX

Domyślnie

A prosiłem czytać ze zrozumieniem... Gdzie jest mowa o samolotach!? i dobrze by bylo wypowiadać się na temat...
    Każdy wydaje swoje pieniądze jak uważa i robi z nimi co chce. Zdaje się, że narazileś się sporej grupie na forum.
    Przeczytałem wątki założone przez Ciebie i nie podejmuje już dyskusji... dlaczego? mam nadzieję, że jestes choć odrobine inteligentny i zrozumiesz...

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciing Zobacz posta
    to samo można powiedzieć o portretach... szkoda 7 tysi na 85/1,4 na głupie portrety.... albo szkoda 15 tysi na 300/2,8 na głupie ptaszury czy inne jelenie lub jakieś sporty.....
    W świecie amatorów 5k to jest jakaś sztuczna kwota za którą lustrzankowcy chcą mieć coś pro. A prawda jest taka że mają za dużo na amatatorke i za mało na pro i kombinują jak koń pod górę. Albo coś za 1,5k albo za 25k . Co jest za 5k... lepiej sobie na piknik kupić fajne ciuchy piknikowe.
    Ostatnio edytowane przez Japanemikaton ; 24-07-2011 o 23:30

Domyślnie

Polecam nikkor 100-400 f/4 VR za 1000 usd
    Usiłujesz zapracować na bana za trolowanie? To żaden problem.
    Przy okazji 70-200 z konwerterem 2x da jasność 5,6
    200-400/4 VR jest znacznie droższy, a canon także nie ma szkła 100-400/4 (pomijając cenę). Nie wiem po co takie bzdurne wpisy
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-07-2011 o 23:35
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciey75 Zobacz posta
    Kolega Japanemikaton juz dwa bez sensu watki załozył a teraz bałagani w innych?
    Widocznie lato mu nie służy. Odpocznie do jesieni.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów