Close

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 136

Domyślnie

ze sie tak wtrace
    mam MBP 15" od pazdziernika 2008 i jak dotad jedyny problem mam z bateria. przestala trzymac. od miesiaca komp podlaczony jest do kabla zasilajacego. od dnia pierwszego uruchomienia komp byl wylaczany moze 7 razy, a tak 24h i nie ma to znaczenia czy w lozku ogladalem filmy, czy w pociagu pracowalem...po prawie 4 latach bateryjka mi padla...[rzed Maciem mialem dwie Toshiby i Qompac (terazniejsze HP) trzy kompy zajechaly sie w okresie 4 lat, kazdy kosztowal mnie po 2.000zl. od prawie 4 lat nie wydalem zlotowki na upgrade, oprogramowanie antywirusowe, na nowy komputer...jednym slowem zaoszczedzilem
    jedyna bolaczka to taka, ze chcial bym miec teraz OS Lion, ale zeby tego dokonca to musial bym zrobic upgrade do Snow Leoparda i dopiero do Lion'a. niestety teraz ciezko zrobic upgrade do Snow Leoparda...

jeszcze jedna sprawa...zona ma MB 13" (bialy) od prawie 3 lat. zaczela jej sie sypac obudowa. plastik peka i brzydko to wyglada. jak to kobieta musi miec wszystko na tip top. zadzwonilem do serwisu Apple i zapytalem sie jaki jest koszt wymiany obudowy w tym modelu, a pan mi powiedzial, ze robia to za zupelna darmoche

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kol. tomwidlak, i Tobie fachowcowi z branży IT, też trzeba wykładać kawę na ławę?

Jestem rozczarowany.

No więc nie są to inne części, tylko wyselekcjonowane pod względem jakości, więc kiedy je położysz obok siebie będą identyczne (na oko) z tymi, które są wykorzystywane do produkcji budżetowych pecetów.

Już prościej nie umiem, przepraszam za moje braki w wysławianiu się.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    wiekszosc ludzi psioczacych na PC nie mialo nigdy okazji pouzywac przez dluzszy czas wysokiej klasy PC i tyle
    Jest to tak:
    - Ci co psioczą na makówki nie mają ich, nigdy nie mieli a kontakty jeśli w ogóle były to marginalne.
    - Ci co psioczą na pecety z reguły przesiedli się z pecetów na makówki.

Co do tych kosmicznych czesci to:
    "a o fakty, a one są takie, że jeśli nawet części w makach są tego samego typu i producenta co w pecetach, to są bardzo mocno selekcjonowane przez tego producenta pod wymagania japcoka.
    Nie są to więc takie same części i szkoda je nawet układać obok siebie, choć zewnętrze i owszem, będą wyglądać identycznie."
    Rozebrałem właśnie zdechłą wysokiej klasy stację roboczą DELL'a i w środku siedzi płyta zrobiona przez Foxconn. Dokładnie tego samego producenta co siedzi w MacPro. Tyle, że tylko przez moje ręce przewinęło się wiele zdechłych DELL'i i ani jeden MacPro. Dziwy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Rozebrałem właśnie zdechłą wysokiej klasy stację roboczą DELL'a i w środku siedzi płyta zrobiona przez Foxconn. Dokładnie tego samego producenta co siedzi w MacPro. Tyle, że tylko przez moje ręce przewinęło się wiele zdechłych DELL'i i ani jeden MacPro. Dziwy.
    Co prawda to prawda, nie da sie zaprzeczyc takiej argumentacji

Mam dwa pytania ino:

1. po co serwis Apple istnieje skoro sie nie psuja praktycznie wcale ? Tylko po to zeby sprzedawac kable USB itp. ?
    2. jaka firma ma najwieksze udzialy w rynku PROFESJONALNYCH komputerow, czyli serwerow i stacji roboczych ?

Rozumiem ze wszyscy IT budujacy serwerownie na DELLach, gdzie niezawodnosc sprzetu ma najwieksze znaczenie a DELL ma blisko 40% udzialu w tym rynku poprostu sie nie znaja ? A moze poprostu nie zagladaja na polskie fora, zeby zostac prawidlowo wyszkoleni ?

A co do Foxconna i Apple - http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...bojstw,76291,1

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    No więc nie są to inne części, tylko wyselekcjonowane pod względem jakości, więc kiedy je położysz obok siebie będą identyczne (na oko) z tymi, które są wykorzystywane do produkcji budżetowych pecetów.

Już prościej nie umiem, przepraszam za moje braki w wysławianiu się.
    No ok ok, wybaczam
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 25-07-2011 o 20:01

Domyślnie

ahahahaha, z tą selekcją Apple'a to bajka, składają zamówienie na x kart, x pamięci, x dysków i tyle, na co dowodem są wiadomości tego typu: http://www.idg.pl/news/352699/laptop...ba.i.sony.html i inne (google: awaryjność apple, macbook wadliwe karty graficzne) - o wiele więcej się znajdzie po ang.

Nie mówię, że jest to zła firma tylko nie róbcie z ludzi debili proszę

Pracowałem na MacBooku Pro 13, iMac'ach i Macu Pro przez cztery lata, zarówno na iOS, Linux jak i na Windows Vista i ostatni rok Windows Seven, generalnie nie jestem starym wyjadaczem komputerowym bo mam dopiero 13 lat doświadczenia i z tego jedynie 10 jako "administrator" i nie widzę tej magi Appla, ani magi Windowsa, ani magi Linuksa. Jedyne co widziałem to magię administratorów
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t0m3k Zobacz posta
    ahahahaha, z tą selekcją Apple'a to bajka, składają zamówienie na x kart, x pamięci, x dysków i tyle, na co dowodem są wiadomości tego typu: http://www.idg.pl/news/352699/laptop...ba.i.sony.html i inne (google: awaryjność apple, macbook wadliwe karty graficzne) - o wiele więcej się znajdzie po ang.

Nie mówię, że jest to zła firma tylko nie róbcie z ludzi debili proszę

Pracowałem na MacBooku Pro 13, iMac'ach i Macu Pro przez cztery lata, zarówno na iOS, Linux jak i na Windows Vista i ostatni rok Windows Seven, generalnie nie jestem starym wyjadaczem komputerowym bo mam dopiero 13 lat doświadczenia i z tego jedynie 10 jako "administrator" i nie widzę tej magi Appla, ani magi Windowsa, ani magi Linuksa. Jedyne co widziałem to magię administratorów
    Lub poprostu sumujac wszystko co napisales w trzy slowa - sie nie znasz

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ano widzisz Kol. t0m3k, jak wszędzie są bowiem ludzie magiczni i ... Mugole.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

2. jaka firma ma najwieksze udzialy w rynku PROFESJONALNYCH komputerow, czyli serwerow i stacji roboczych ?

Rozumiem ze wszyscy IT budujacy serwerownie na DELLach, gdzie niezawodnosc sprzetu ma najwieksze znaczenie a DELL ma blisko 40% udzialu w tym rynku poprostu sie nie znaja ? A moze poprostu nie zagladaja na polskie fora, zeby zostac prawidlowo wyszkoleni ?
    kilka dni temu rozmawialem z kumplem, ktory wyemigrowal do UK kilka lat temu. w tej chwili pracuje dla FujitsuSimens wprowadzajac do szkol nowe komputery tej marki. poprostu przetarg "wygrali". to tak jak z Dell'em

Domyślnie

Anita, mam nadzieje, że udało Ci się mimo wszystko dokonać wyboru
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t0m3k Zobacz posta
    10 jako "administrator" i nie widzę tej magi Appla, ani magi Windowsa, ani magi Linuksa.
    Administrator który zrównuje Win i Linuxa...
    Myślałem, że nic mnie nie zaskoczy...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów