Close

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 136
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli kogoś stać na luksusowy samochód, to MUSI być go stać i na dużo paliwa i makabrycznie drogi serwis.

Analogicznie jest w wypadku maków.

... ale dla majętnej kobiety, która nie chce słyszeć o pierepałkach z systemem, mak jest jak najbardziej w porządku.
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę, że to tylko maszyna i może się sp... jak każda inna Moja Babcia (tak, właśnie Babcia ) jest z zawodu montażystką. Ma macbooka pro starszej generacji i dziennie pracuje na nim po 11 godzin katując go final cutem-jeszcze ani razu się nie przegrzał. Może to szczęśliwa traf i znakomity egzemplarz, a może solidnie wykonany lapek? któż to wie
    Jedno jest pewne-nigdy jej nie zawiódł. Zdaję sobie sprawę, że każde urządzenie może nawalić, ale porównując procent awarii lapków ludzi z mojego otoczenia-macbook ma ten odsetek najmniejszy, a nawet bym powiedziała, że znikomy, a to o czymś świadczy Może uda mi się trafić na dobry egzemplarz, tak jak kilka lat temu udało się to mojej Babci, którego swojego laptopa zabrania mi dotykać
    Rozumem Twoj argument i myslenie, czego nie bierzesz pod uwage to to ze WSZYSTKIE Apple sa komputerami drogimi z wyzszej polki, a wiekszosc laptopw PC uzywanych na rynku sa komputerami tanimi z nizszej lub sredniej polki, typu Asus, Acer, HP, tansze wersje IBM, Toshiby, DELLa itp Wiec to takie porownywanie jablek i pomaranczy jest nieco Gdybys porownala takiego Macbooka Pro z komputerami za TE SAME PIENIADZE, czyli profesjonalnymi laptopami IBMa, Toshiby czy DELLa Twoj swiatopoglad ulegl by zmianie. Mialem do czynienia z wieloma laptopami przez lata pracy jako IT, i za pieniadze ktore kosztuje Macbook Pro mozesz kupic profesjonalna Toshibe, IBMa, czy DELLa serii Precision, ktory nie dosc ze bedzie mial lepsze parametry, taka jakosc wykonania jak Macbook Pro (choc nie bedzie tak ladny), to jeszcze przychodzi z trzyletnia gwarancja gwarantujaca naprawde U KLIENTA, nastepnego dnia roboczego - w wypadku niemoznosci naprawy na miejscu, przynajmniej w US, mozna poprosic o komp zastepczy. Apple tez oferuje taka gwarancje, jako opcje, jak kupowalem mojego Maca kosztowala ona w przeliczniu niemalze 1000zl

I znow, nie zrozum mnie zle - nadal uwazam ze Apple to dobry komputer, i mysle ze to dobra opcja dla Ciebie bo system operacyjny Apple jest lepszym dla ludzi ktorzy nie maja zbytniego pojecia o kompach i chca nacisnac przycisk i miec dzialajacy i w miare niezawodny komp Prostuje tylko skrzywione nieco powszeche opinie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Jeśli kogoś stać na luksusowy samochód, to MUSI być go stać i na dużo paliwa i makabrycznie drogi serwis.

Analogicznie jest w wypadku maków.

... ale dla majętnej kobiety, która nie chce słyszeć o pierepałkach z systemem, mak jest jak najbardziej w porządku.

Nie masz racji. Jesli juz uzywamy analogii samochodowych, to w tamtym swiecie zrozumialym jest ze serwis BMW bedzie drozszym niz serwis Fiata, bo BMW jest tez bardziej skomplikowanym samochodem. Oczywiscie serwis liczy sobie tez za prestiz nieco ekstra, ale samochody dosc mocno sie roznia wewnetrznie. W przypadku Apple vs. PC, pod "maska" sa DOKLDANIE TE SAME CZESCI, i serwis niczym sie nie rozni, wiec roznica w cenie wynika tylko i wylacznie z roznicy w nazwie firmy.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 25-07-2011 o 11:20

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie o rację tu chodzi, bo tą mam w ... np. nosie, a o fakty, a one są takie, że jeśli nawet części w makach są tego samego typu i producenta co w pecetach, to są bardzo mocno selekcjonowane przez tego producenta pod wymagania japcoka.

Nie są to więc takie same części i szkoda je nawet układać obok siebie, choć zewnętrze i owszem, będą wyglądać identycznie.

Zresztą było już o tym w wątku o maku i to do znudzenia.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Popieram tomwidlak, ale nikogo przekonywać nie będę. Jak ktoś ma nadmiar gotówki i lubi wspierać nadmuchany biznes - czemu nie. Chociaż widzę, że jest coraz więcej wyznawców Apple i uważają, że ich sprzęt jest wyjątkowy, z pierwszego tłoczenia. To znaczy, że Jobs jest skuteczny.

Domyślnie

Nadmiaru gotówki nie posiadam, ale na jakości nie oszczędzam-od zawsze trzymałam się tej zasady i zawsze dobrze na tym wychodziłam
    Poza tym.. Windows zabija moją cierpliwość, na drugie powinien mieć "restart"..

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie o rację tu chodzi, bo tą mam w ... np. nosie, a o fakty, a one są takie, że jeśli nawet części w makach są tego samego typu i producenta co w pecetach, to są bardzo mocno selekcjonowane przez tego producenta pod wymagania japcoka.

Nie są to więc takie same części i szkoda je nawet układać obok siebie, choć zewnętrze i owszem, będą wyglądać identycznie.

Zresztą było już o tym w wątku o maku i to do znudzenia.
    Nie wiem skad Ty to info bierzesz, ze Mac uzywa innych czesci i ze szkoda je nawet ukladac kolo siebie Twierdzisz ze Intel czy inne firmy maja specjalne tasmy produkcyjne dla Apple, i ze zaden inny producent nie ma dostepu do tych czesci ? Selekcjonowane sa, owszem, tak samo dokladnie jak do PCtow z najwyzszej polki - a potem produkowane w DOKLADNIE TYCH SAMYCH fabrykach, przez tych samych ludzi i te same firmy Chyba ze masz na mysli ze Apple zatrudnia jakies sily wyzsze do selekcji swych komponentow, czy ze sa jakos blogoslawione przez odpowiednie jednostki Jesli porownujesz Macbooka Pro z Asusem za 1500zl to masz absolutnie racje, jesli porownujesz Mac Booka Pro z np. DELLem Precision za 8000zl to juz tej racji nie masz

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Nadmiaru gotówki nie posiadam, ale na jakości nie oszczędzam-od zawsze trzymałam się tej zasady i zawsze dobrze na tym wychodziłam
    Poza tym.. Windows zabija moją cierpliwość, na drugie powinien mieć "restart"..
    Alez ja Cie nie zniechecam do maka aboslutnie, nawet Cie namawiam do tego zebys owego nabyla, bo dla Ciebie to bedzie bardzo dobre rozwiazanie Co staram sie przekazac to to ze Mac nie jest jakims cudem na kiju, i w porownaniu z PC za te same pieniadze, nie jest nawet niczym specjalnym OSX napewno jest prostrzym w uzyciu systemem i napewno bedziesz zadowolona

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kol. anita-głowacka, w sklepach gospodarstwa domowego, sprzedawane są szklane podkładki śniadaniowe, które doskonale nadają się jako podkładka przy baraszkowaniu z laptopem w pościeli.

Gorąco polecam.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 25-07-2011 o 12:35
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    (...)
    Jesli porownujesz Macbooka Pro z Asusem za 1500zl to masz absolutnie racje, jesli porownujesz Mac Booka Pro z np. DELLem Precision za 8000zl to juz tej racji nie masz
    (...)
    Jak Ci już mówiłem mam swe racje gdzieś, ale oczywiście zgadzam się z tezą, że owe selekcjonowane komponenty składowe komputerów, trafiają nie tylko do japcoków.
    Najwięcej zależy od CPU i kości pamięci, które jak pewnie wiesz powinny działać stabilnie, by nie psuć szyków średnio dobrze napisanego oprogramowania, co szczególnie jest widoczne w systemie miliona błędów i wypaczeń.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

dobra, dobra.. bez żartów :P
    Nie będę wpuszczać maćka do łóżka nauczona poprzednimi błędami

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Jak Ci już mówiłem mam swe racje gdzieś, ale oczywiście zgadzam się z tezą, że owe selekcjonowane komponenty składowe komputerów, trafiają nie tylko do japcoków.
    Najwięcej zależy od CPU i kości pamięci, które jak pewnie wiesz powinny działać stabilnie, by nie psuć szyków średnio dobrze napisanego oprogramowania, co szczególnie jest widoczne w systemie miliona błędów i wypaczeń.
    Zgadzam sie, i tak wlasnie sie dzieje w komputerach z wyzszej polki a nie tylko w Apple, ze czesci i konfiguracje sa starannie dobierane. A system operacyjny ? Zapewnie nie uwierzysz, ale na wysokiej klasy PC Windows jest bardzo stabilnym systemem Ludzie slepo wierza ze cala potega Apple tkwi w OSX, gdzie moim zdaniem najwiekszym plusem Makow jest wlasnie dobrze dobrany i stabilny hardware na ktorym dobry system bedzie poprostu dzialal wlasciwie Zrob sobie eksperyment, wez skladaka z niewielkimi problemami i zainstaluj na nim OSX, jak my kiedys w pracy zrobilismy - zapewniam ze mocno sie zdziwisz Bedziesz mial cos takiego, na obu systemach - http://www.youtube.com/watch?v=bm7JH1FT_yM

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów