Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Droga do Chorwacji i hotel

Wybieram sie za tydzień do Chorwacji,moze macie sprawdzone drogi i hotel po drodze,wyjazd z Trójmiasta i tu mam do wybory 2 trasy , przez Niemcy i przez Polskę.
    Wybierając droge przez Niemcy planuje postój w Monachium i tam bym szukał taniego noclegu, jezeli chodzi o trase przez Polskę to pewnie nocleg przed granica i nastepnego dnia dalej.
    Jeżeli macie juz sprawdzone trasy i noclegi to prosze o pomoc - będzie nas 6 osób.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-07-2011 o 11:38 Powód: pis. ("polskę")
    D700 i kilka szkiełek
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Oszczędny w słowach Awatar laroc
    Miasto
    Grudziądz/Gdańsk

Domyślnie

W zeszłym roku jechałem też do Chorwacji i zrobiłem trasę mniej więcej taką KLIK. Teraz poprawiłbym ją o przejazd do Wrocławia przez Toruń-Inowrocław-Konin-Kalisz i lepszy przejazd przez Czechy (przez Olomouc. Winiety wykupiłem w Czechach i Austrii. Z ciekawości pojechaliśmy też do Ljubljany. Okolice Klagenfurtu i tunelowe przejście graniczne między Austrią a Słowenią przepiękne. Do tego serpentynowy zjazd do celu podróży Crikvenicy z widokiem na błękitne morze...

Spaliśmy w samochodzie na parkingu stacji benzynowej w pkt. F. Z początku trochę się obawiałem spać w osobówce, ale co jakiś czas podjeżdżał patrol policji i przy każdym samochodzie się zatrzymywał. Nie wiem, może coś sprawdzali, ale uspokoiło mnie to

W każdym razie szerokiej drogi i powodzenia!

P.S. Sam też się zastanawiam czy nie będę w przyszłym tygodniu jechał z 3city do Chorwacji na jakiś spontaniczny wypad.

Domyślnie

Laroc wielkie dzięki za trasę , własnie zastanawiałem się jak jest na tych stacjach ze spaniem- ja jednak chyba poszukam noclegu po stronie polskiej i nastepnego dnia w drogę , może orientujesz się ile kosztuje nocleg w czechach ew austrii.

grzesiek
    D700 i kilka szkiełek

Domyślnie

A dasz radę dojechać do Grazu lub Wiednia do Oekotelu?
    O której chcesz wyjechać z domu?
    Najlepiej jedź przez Wrocek, Krapkowice, Głubczyce, Krnov, Olomouc, Brno, Breclav, Reintal, Wilfersdorf i jest na autostradzie do samego końca w Cro, no prawie.
    My z Wrocka, bez napięć, jedziemy do Benkovaca około 11h.

Tutaj masz kompedium wiedzy.

W razie czego, pytaj; byłem w Cro kilkanaście razy.

Domyślnie

Ja jeżdżę zawsze przez Niemcy - trasa dłuższa, ale czasowo identyczna a zupełnie inna jakość jazdy - wjeżdżam we Wrocku na A4 i zjeżdżam z autostrady dopiero nad Adriatykiem.
    Jadę przez Drezno-Chemnitz-Norynberga-Monachium-Salzburg-Klagenfurt i wjazd do Słowenii.
    Winiety austriacka i słoweńska - na granicy austriackiej, zaraz po prawej stronie przed cłem taka zielona budka, albo gdzieś wcześniej na niemieckich stacjach ( od wysokości Regensburga są już znaczki Vignetten Verkauf ). Absolutnie nie kupuj w PZM w Polsce - olbrzymi narzut.
    Oprócz tego dwa płatne tunele - St Michael - 10 euro, i Karavanken na granicy ze Słowenią - 6.50 euro.
    Potem w zależności od tego gdzie do Chorwacji chcesz jechać - jak na Istrię to autostradą na Lublana-Koper, jak gdzieś dalej to na Maribor.

Tobie też chyba polecam pojechać od razu przez Niemcy - przez Szczecin. Viamichelin pokazuje trasę dłuższą, ale czasowo praktycznie to samo.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Dzięki wielkie za te wszystkie informacje, a może znacie jakiś tani nocleg w rejonie Monachium ew okolice .
    D700 i kilka szkiełek

Domyślnie

Ja ostatnio jechałem przez Cieszyn, Bratysławę, Wiedeń i spałem w samochodzie pod Gratzem z żoną i 4 letnim synem, więc jak komuś potrzebny hotel...
    Paweł

Uprawnienia umieszczania postów