Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Anna

Domyślnie Anna

Pod ocenę......
    1.
    2
    3

Krytyka rzeczowa, oczekiwana......
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Fajny nick, fajny avatarek Ale mimiki tej modelki nie ogarniam. Bała się otworzyć usta? Z zestawu do mnie trafia tylko 1. Na dwójce modelka wyglada jakby własnie spadła na te skały i potrzebowała pomocy aby ja ktoś podniósł, a na ostatnim dziwnie oparta ręka o słup, za twardo, zero w tym delikatności.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dziekuje za pierwsze opinie. No cóż, pamięć o szczegółach u mnie kuleje, musze bardziej przyłozyc do tego uwagę.
    Na tą reke na 3, to wogóle nie zwróciłem uwagi, i nie pomyslałem o niej w tym kierunku, że "za ciężko". A tą fotkę najbardziej lubię. Modelka, ma tyle wspolnego z modelingiem, co stanie, tylko przed moim obiektywem. Oboje, jestesmy totalnymi amatorami, bawiacymi sie w portrety. Ale obiecujemy poprawe
    Może jeszcze ktos zauwazy inne sprawy, i podzieli sie spotrzeżeniami? Jak sprawa obróbkowa? Ujdzie w tym temacie?
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Nie, nie do końca z obróbką również. Widać artefakty od kompresji, jakieś szumy, wyostrzanie niewysokich lotów. Niedostateczna kontrola kontrastu sceny oraz koloru. Na 1 i 2 zdjąłbym prawie do zera nasycenie z niebieskiego kanału, gdyż światło plus wywołanie RAWa mocno zaniebieściły cienie. Tutaj przykład obróbki na szybko (http://img820.imageshack.us/img820/1...age00003nj.jpg) - zwróć uwagę na kolor stopy, wygładzanie skóry, delikatne doświetlenie twarzy. Kontrola koloru i kontrastu. Skóra. Winieta lub ręczne cieniowanie jak ktoś ma ochotę. Tak by oddać klimat. To m.in. punkty, na których warto się tu skupić.

Uprawnienia umieszczania postów