Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: d300 czy d7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Może dla AF, ergonomii, jasnego wizjera i jeszcze paru innych rzeczy, w tym paska z napisem
    Moze tak, ale to jest tylko narzedzie i jezeli mam odczuc roznice to tylko przesiadajac sie na FXa....
    Najwazniejsze dla mnie sa zdjecia i jezeli za sporo wiecej mam robic takie same to ja dziekuje, NEF z D300s a NEF z D90 nie rozni sie niczym poza wpisem w Exifie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ...NEF z D300s a NEF z D90 nie rozni sie niczym poza wpisem w Exifie....
    No może jeszcze 2 bitami(o ile masz ochotę z nich skorzystać). Nie żeby mi to robiło jakąś wielką różnice, ale trzymajmy się faktów.

Domyślnie

Ale przyznasz, że żeby tego Nefa otrzymać to trzeba mieć narzędzie. Obrazowo powiem tak, gwoździa przybijesz i młotkiem i kamieniem ale ile i jak szybko przybijesz tych gwoździ jednym i drugim? A ile ich pogniesz jednym i drugim? Może więc to nie jest tylko napis w exifie.

Domyślnie

Ja tez wybralbym d300 i wcale nie dla paska, pasek juz mam z d3x

Wiekszosc chwali to co ma i to zrozumiale ale miec oba body i wtedy wybrac. Przeciez sa foty mega nawet z d50 lepsze od d90 to nie znaczy wcale ze stare "lepsze"...

Domyślnie

Nie o to chodzi, poprostu przesiadka z D90 na D300 dla mnie nie ma sensu....sens widze tylko w przesiadce na FXa.
    3stka to rewelacyjna puszka i gdybym mial przesiadac sie z D80 na D300 to bym sie zastanowil a tak....obrazek identyczny.

Domyślnie

No to powiem tak. Do Paryża można dojechać pociągiem, samolotem, samochodem i rowerem też się da. Niby efekt ten sam ale komfort niech każdy sam określi.
    Druga sprawa, to nie dla każdego przesiadka na FX-a jest zaletą. DX ma również swoje za i kwestia, co kto potrzebuje.

Domyślnie

Ja wiem czego potrzebuje i to da mi FX, zreszta po czesci dala mi juz matryca ktora ma D90 i D300s

Domyślnie

Widze że chyba wszyscy porównują RAW z d90 i d300 i ze jest identyczny i takie tam. A autor postu napisał wyraznie ze ma D5000. Fakt, ze znowu jest tam taka sama matryca jak w d90/d300 wiec RAW d5000 = RAW d300/d300s - wiec z porównania wynika jasno - zero poprawy na obrazku. Różnice pomiedzy body wynikają tylko z tego że d300 jest body PRO lub jak ktoś woli SemiPro a d5000 EntryLevel czy jakoś tam. Czy taka różnica jest duża czy mała ? Myślę że zależy od zastosowania puszki i zaawansowania i preferencji użytkownika. Chyba wszystkie zalety i wady, problemy d300 i d7k zostaly opisane w dziesiatkach postów wiec nie ma sensu już ich potarzać.

Ps. Mimo że nie jestem jakimś super zaawansowanym użytkownikiem wybrałem d300. Priorytetem była dla mnie szybkość puchy, pewność AF no i rzecz jasna obrazek ( tu niestety musialem iść na kompromis bo na d700 i szkla FX mnie nie stać ..... przynajmniej narazie... )

Domyślnie

ok wybrałem 300 i dzisiaj kupuje i tak jak chrupkus zauwazył przesiadam sie z d5000 wiec mam nadzieje ze roznice poczuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario23 Zobacz posta
    ok wybrałem 300 i dzisiaj kupuje i tak jak chrupkus zauwazył przesiadam sie z d5000 wiec mam nadzieje ze roznice poczuje
    W ergonomii, pomiarze swiatla i AFie tak w obrazku nie....

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów