Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Przecież kolega podziękował i powiedział, że kupił...

Domyślnie

Dzięki koledzy, z tego co mi wiadomo D-7000 posiada korektę bf i ff. Natomiast Sony A-700 z Sigmą musiałem kalibrować..Nawiązując zawsze uważałem, że stałka to jest prawdziwe szkło, zoomy ktoś wymyślił dla leniwych....Bez urazy. Używałem stałki Sigma 50mm F 1,4 DG EX HSM nie rozstawałem się z tym szkiełkiem, fotki rewelka. Przesiadam się na Nikona, ponieważ Sony na chwilę obecną nie ma według mnie dobrej alternatywy po 700-setce..

Domyślnie

To nic, że kupiłem, ale fajnie usłyszeć opinie fachowców od Nikona..

Domyślnie

Byłem już bardzo bliski zakupu przedmiotowej sigmy.... Dobrze, że przetestowałem ją przed zakupem w sklepie, razem z dwoma innymi obiektywami sigmy i żaden nie ostrzył prawidłowo - mydło. Kit 18-105 zdecydowanie pobił wszystkie trzy sigmy, które sprawdzaliśmy w sklepie, a 17-70 2.8-4 os mydlił najbardziej..... A już myślałem, że kupię tę sigmę...
    Coś tu jest nie tak... jak to możliwe, żeby obiektyw za 1700 zł dawał takie mydło...nie byliśmy w stanie nawet stwierdzić, czy to bf/ff czy po prostu mydło wszędzie. Jeżeli błąd af to super wielki FF. A na zagranicznych testach jest tak bardzo chwalony i przykładowe zdjęcia rewelacyjne...
    W innym sklepie sprzedawca pokazał mi zdjęcia zrobione innym egzemplarzem w/w sigmy z d80 i było to samo....
    O co tu chodzi ?? Czy te sigmy w ogóle nie dogadują się z d90 i d80, czy tak często wymagają regulacji, czy też po prostu są tak słabe ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez decadent Zobacz posta
    17-70 2.8-4 os mydlił najbardziej.....
    O co tu chodzi
    Może miałeś pecha kolego albo nie wiem co. Nie mam podstaw by nie wierzyć twoim słowom, mogę tylko napisać, że moja Sigma jest ostra w całym zakresie a kupiona była bez żadnego przebierania.
    Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Domyślnie

No właśnie - poszedłem z zamiarem zakupu tej sigmy. Dlaczego tak się dzieje, że nikkor 18-105 wyraźnie był lepszy na krótką odległość niż trzy różne sigmy, podpięty do d90. Wyraźnie lepszy to mało powiedziane - jedyny z tej czwórki w ogóle zrobił ostre zdjęcie, na pełnym otworze. Z inną sztuką sigmy 17-70 podpiętej do d80 było to samo...
    O co tu chodzi... Czy testowanie w takich warunkach jest niewłaściwe, czy te sigmy są takie słabe, czy wszystkie trzeba regulować...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów