Witam. Jutro jadę wraz z rodziną w Sudety, a dokładnie do Karpacza. Może macie jakieś propozycje, co zwiedzić???
Na razie planujemy podróż do Teplic (Skalne Miasto) i wyprawę na Śmieżkę.Podrzucicie jeszcze jakąś propozycję???:P Pozdrawiam.
Szukaj
Witam. Jutro jadę wraz z rodziną w Sudety, a dokładnie do Karpacza. Może macie jakieś propozycje, co zwiedzić???
Na razie planujemy podróż do Teplic (Skalne Miasto) i wyprawę na Śmieżkę.Podrzucicie jeszcze jakąś propozycję???:P Pozdrawiam.
w Kowarach jest skansen miniatur architektonicznych.
Oooooooo, podziękował.A może ktoś ma jakieś foty?
Wszystko mile widziane.
![]()
W okolicach Kowar jest nieczynna kopalnia uranu.
ponadto:
http://www.sztolniekowary.com
a także kolorowe jeziorka w Rudawach Janowickich.
Ostatnio edytowane przez freefly ; 21-07-2011 o 23:22
http://img832.imageshack.us/img832/7388/miniaturafm.jpg
Jedna na szybko największej miniatury. Na Śnieżkę polecam trasę Wang-Samotnia-Strzecha-Śnieżka.
Okolice Szklarskiej, wodospad Kamieńczyka i Szrenica.
Co do samego Karpacza- Western City, rynna zjazdowa, park linowy co kto lubi.
Nie muszę robić wspaniałych fotografii, chcę robić je świadomie, reszta przyjdzie z czasem.Nikon i klamoty
Dzięki dzięki. A możecie mi jeszcze coś powiedzieć o tym Miasteczku Skalnym??? Samochodem dojadę, w Czechach nie ma z niczym problemu?
W Adrszpachu i Teplicach nie ma problemu z parkowaniem auta. Przy głównym wejściu od strony tej słynnej kutej gotyckiej bramy są 3 parkingi, osobiście byłem nie na tym wielkim z autobusami a po drugiej stronie ulicy dla osobówek- można się targować co do ceny. Koniecznie zwiedzajcie z mapą (dosyć fajną ulotkę z wyszczególnionymi punktami co zwiedzać można dostać w kasie biletowej) co by nie ominąć np jeziorka czy wodospadu.
Ostatnio edytowane przez tharkun ; 22-07-2011 o 00:16
Nie muszę robić wspaniałych fotografii, chcę robić je świadomie, reszta przyjdzie z czasem.Nikon i klamoty
spokojnie - w Adrspachu normalnie po polsku gadasz i czytasz. Wszak to kilkanascie km od granicy![]()
Skontaktuj się z nami